Foto: Pexels

Festivali u Srbiji koji garantuju dobar provod tokom leta

Početak
15/06/2023

Dugo očekivano leto stiže za samo nedelju dana. Pored uobičajenih pitanja o destinaciji za odmor, neretko se može naći i neko o muzičkim festivalima. Danas vam otkrivamo gde možete đuskati u predstojećem periodu.

Beer Fest Beograd

Dugogodišnji festival piva se ove godine prvi put održava u kalendarsko proleće i to između 15. i 18. juna. Novina je da se ovog puta ulaz naplaćuje u vidu jednodnevne i paket ulaznice. Obeležava se 300 godina pivarstva u Srbiji, te će to biti propraćeno s 300 vrsta piva na festivalu. Bajaga i Instruktori, Kerber, Toni Cetinski i Van Gog su samo neki od izvođača koji nas očekuju.

Arsenal Fest Kragujevac

Za ljubitelje rock&roll-a Kragujevac priprema festival raznovrsnog repertoara. Još se naziva i „Kneževim“ festivalom, a svake godine beleži veliki broj posetilaca. Ove godine će ugostiti Parni Valjak, Buč Kesidi, Beogradski Sindikat, Gibonnija i mnoge druge umetnike između 28. juna i 1. jula.

Vibe Festival Kragujevac

Jedna od najposećenijih manifestacija za mlade u Srbiji je svakako ovaj festival. Održava se na prostoru gde je prethodno održan Arsenal Fest. Možemo ga posetiti od 13. do 15. jula i slušati Senidah, Novaka Vukovića, Upside Down i druge.

Wind Rock Fest

Još jedan festival za obožavaoce tvrđeg zvuka, biće održan od 20. do 22. jula. Lokacija je Vršačko jezero a organizatori tvrde da posetioce očekuje svedočenje spajanju uživanja i energije roka.

Natural Mistic Rege Festival

Jedinstveni rege festival se održava od 2014. godine, a njegovi začetnici su članovi muzičke grupe Jahmessenjah iz Gornjeg Milanovca. On već gotovo deceniju predstavlja pravo osveženje na domaćoj rege sceni, a između 21. i 23. jula na izletničkom mestu Ždreban kod Gornjeg Milanovca će nas obradovati svojim izvođačima van nacionalnih granica.

Summer3P

Sever Srbije takođe ima šta da ponudi kada se radi o umetnosti. Festival Summer3P će se održati na Paliću između 21. i 23. jula. Na njemu se promoviše kvalitetna muzika ali i likovne, mandala, stencil art, strip art i slam poetry radionice. Fokus je stavljen na kulturni i edukativni sadržaj.

Zlatar Fest

U Novoj Varoši će od 27. do 30. jula biti održan festival u kom je objedinjeno više lokalnih turističkih događaja i drugih kulturnih, edukativnih i sportskih sadržaja. Centralna dešavanja će biti upriličena na velikoj pozornici na gradskom Trgu.

Love Fest

Najbolja letnja žurka se i ove godine sigurno dešava u Vrnjačkoj banji. Love Fest je postao centralna tačka okupljanja mladih širom regiona koji cene dobar provod. Od 3. do 5. avgusta možemo prisustvovati muzičkom spektaklu koji će nam prirediti Adam Beyer, Charlotte de Witte, Dejan Milićević, Luton, Dennis Cruz i brojni drugi.

Prethnodni članak

Posle Kana, ovo ostvarenje otvara peti Festival francuskog filma u Srbiji

Sledeći članak

Održana premijera filma “Korak nazad” koji prikazuje položaj žena u društvu

Ne propustite

Italijanska diva nastupa u Beogradu – poznato i kada

Nakon što je sve glavne arene širom Evrope rasprodala, italijanska pevačica Laura

Koko Šanel i borba za modu nakon nacističke okupacije

Koko Šanel je oduvek bila sinonim za vanvremenski stil i eleganciju. Međutim,

Muzička nostalgija – poslušajte sve pesme koje je Toše snimio na drugim jezicima

Todor Toše Proeski važio je za jednu od najvećih muzičkih zvezda na