Foto: Instagram/alessandro_michele

Znamo ko je novi kreativni direktor brenda Valentino

Početak
28/03/2024

Najnovija vest iz sveta mode upravo je objavljena. Novi kreativni direktor Valentina je Alesandro Mišel (alessandro_michele)

Prošlo je svega sedam dana od vesti da Pierpaolo Piccioli napušta slavnu italijansku modnu kuću, a sada se već zna ko je novi kreativni direktor Valentina. Mnogi se pitaju, zbog čega je odabran baš Alesandro, budući da je njegova neobična estetika potpuno suprotna Valentinovoj eleganciji, koju je je Piccioli sve ove godine tako uspešno negovao, s modernim zaokretom i egalitarnom filozofijom.

Velika mi je čast što sam došao u Maison Valentino. Osećam ogromnu radost i odgovornost što se pridružujem Maison de Couture kojem je lepota urezana u kolektivnu priču, sačinjenu od karakteristične elegancije, rafiniranosti i izuzetne gracioznosti. Moja prva misao ide ka bogatstvu kulturnog i simboličnog nasleđa brenda, ka veoma dragocenom identitetu koji su s ljubavlju stvorili osnivači Valentino Garavani i Giancarlo Giammetti. Ove reference su za mene osnovni izvor inspiracije, i ja nameravam tome da odam počast, kroz sopstvenu interpretaciju i kreativnu viziju – izjavio je Michele koji je 2022. godine napustio Gucci nakon dve decenije kreativnog stvaralaštva.Michele u Valentinov atelje ulazi od 2. aprila, i biće baziran u Rimu, u srcu kompanije na impresivnoj lokaciji još od 1960. godine.

Interesantna činjenica je to što će ovo za Michela biti prvi put da radi na stvaranju haute couture kolekcija.

Dolazak Michela u Valentino znači i njegov povratak kompaniji Kering u čijem je vlasništvu i Gucci. Naime, on će ponovo sarađivati sa starim timom, među kojima je i CEO Valentina Jacopo Venturini.

Prva kolekcija Alessandra Michela biće predstavljena u septembru na Nedelji mode u Parizu. 

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Revija Ines Atelier doprinela lepoti srpske modne scene

Sledeći članak

Zimsku obuću menjamo za ikonične prolećne modele

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,