Foto: Instagram/@pppiccioli

Pierpaolo Piccioli napušta Valentino posle 25 godina

Početak
22/03/2024

Kreativni direktor Valentina i dizajner Pierpaolo Piccioli napušta pomenutu modnu kuću, nakon dve decenije rada.

“Zahvalan sam Pierpaolu na njegovoj ulozi kreativnog direktora i na viziji, posvećenosti i kreativnosti koji su doveli Maison Valentino do onoga što danas predstavlja”, rekao je glavni izvršni direktor Jacopo Venturini.

“Izražavamo zahvalnost Pierpaolu za pisanje važnog poglavlja u istoriji Maison Valentino. Njegov doprinos u proteklih 25 godina ostaviće neizbrisiv trag”, rekao je Rachid Mohamed Rachid, predsednik Valentina.

U nastavku vam prenosimo reči Pierpaola Picciola:

“Nemaju sve priče ni početak ni kraj, neke žive vrstu večne sadašnjosti koja sija toliko sjajno da ne stvara nikakve senke. U ovoj kompaniji sam 25 godina, a 25 godina postojim i živim sa ljudima koji su utkali ovu prelepu priču koja je moja i naša. Sve je postojalo i postoji zahvaljujući ljudima koje sam upoznao, sa kojima sam radio, sa kojima sam delio snove i stvarao lepotu, sa kojima sam gradio nešto što pripada svima, a što ostaje nepromenljivo i opipljivo. Ovo nasleđe ljubavi, snova, lepote i ljudskosti, nosim sa sobom, danas i zauvek. Ovo je lepota koju smo stvorili: život, nada, prilika i zahvalnost, i moj narod, moje srce i ljubav koja vam pruža sve mogućnosti sveta, posebno one koje sami ne možete zamisliti. Hvala gospodinu Valentinu i Giancarlu Giammettiju, koji su me blagoslovili svojim poverenjem, hvala svakoj osobi koja je ovo na ovaj ili onaj način omogućila, bila je privilegija i čast da podelim svoje putovanje i svoje snove sa vama”.

Uskoro će biti otkrivena nova kreativna organizacija za modnu kuću.

Podsetimo, Piccioli je imenovan za jedinog kreativnog direktora Valentina u julu 2016, nakon odlaska koleginice Marie Grazie Chiuri, koja se pridružila Dioru. Chiuri i Piccioli su zajedno deset godina radili u modnoj kući Fendi.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Fotografija muškarca iz Beograda 1962. govori o modi koja je nestala

Sledeći članak

Znamo koje ličnosti će prisustvovati Met Gali u maju

Ne propustite

Mirjana Marić – srpska Koko Šanel koja je “dovela” visoku modu na naše prostore

Mirjana Marić uvela je visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima ostavila

Stil o kojem se priča – modni izbori Jelene Đoković tokom trajanja Vimbldona

Za ljubitelje tenisa turnir na Vimbldonu predstavlja epicentar sportskih dešavanja, dok pobeda

Moda i Olimpijske igre u Parizu: predstavljena zajednička nit dve “discipline”

Moda kao najbitnija stavka francuske prestonice postavlja temelje za spektakularan prikaz zajedništva