/

Zanimljiva priča o “konjskom repu” Karla Lagerfelda

Foto: Instagram/Printscreen

Karl Lagerfeld, nemački modni dizajner rođen je u Hamburgu 1938. godine, u bogatoj nemačkoj porodici, a u Pariz je emigrirao sa samo 14 godina. U početku je radio sa Pjerom Balmenom, kasnije za Chloe, a u Šanelu i u Fendiju ostavio je najveći trag. 2015. godine otvorio je u Dohi svoju prvu radnju za sada već dobro poznati brend – Karl Lagerfeld.

Mnoge su kontroverze koje možete da pronađete o njemu, a jedna od njih je sigurno i to zbog čega je dizajner konstatno svoju kosu vezivao u “konjski rep”.

On je jednom prilikom govorio baš na tu temu. Poslušajte kako je pričao o famoznoj frizuri koja je godinama kasnije ušla u istoriju:

“Kad sam se umorio pomodne duge, kovrdžave kose – jer mi je kosa kovrdžava – počeo sam da vezujem rep. To je bilo 1976. Što znači da vezujem rep već 35 ili 36 godina! Nije loše, hm? To je najjednostavnija frizura. Nemam baš dara za frizure. Ne volim gel i slične proizvode. A savršeno i ide sa ovim belim prahom, jer mi kosa inače uopšte nije toliko bela.”

Legendarni dizajner preminuo je u Parizu 2019. u 85. godini života.

– Nikad nije govorio o svojoj bolesti, borio se sa njom lavovski i u tišini. Karl se inače jako ponosio svojim zdravim načinom života – redovno je upražnjavao sport i hranio se zdravo, te mu je vest o tome da boluje od raka pankreasa bila veliki šok – rekao je jednom izvor blizak dizajneru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije