Foto: Luka Šarac

Slučaj Kristine Kovač ujedinio Srbiju: Prirodna lepota – jedina koja treba biti prihvatljiva i poštovana

Početak
19/07/2021

Nažalost svedoci smo života u 21. veku. Zašto nažalost? Zbog toga što se ceni kvantitet, zbog toga što niže vrednosti isplivaju i pokore ono vredno. Tako je sa lepotom. Devojke sa izrazitim hirurškim intervencijama, one koje svakodnevno na sebe nanesu previše šminke etiketirane su kao “atraktivne”, iako sve to ne rade zbog sebe, već isključivo da bi se dopale drugima i da bi zadovoljile tuđe standarde.

Slučaj Kristine Kovač, raspametio je lepši pol širom Srbije. Naime, nakon što je naša poznata muzičarka i umetnica objafila fotografiju na svom instagram profilu (OVDE) sa letovanja, mediji nisu mogli da ostanu bez svojih klikova, te su se uhvatili za par bora i sedih vlasi ove divne dame. I tako, krenuli su skandalozni naslovi:

“NIJE NI TRUNKA OD ZANOSNE BRINETE…”

“IZGLEDA BAŠ STARO…”

“NEKAD ZANOSNA BRINETA, SADA SEDA I SA BORAMA”

“PREPOZNATLJIVA LEPOTICA JE DRASTIČNO OSTARILA”

Zaustavite se. Vi koji ste napisali jedan od ovih naslova, sigurno izgledate perfektno. Sigurno i kada idete na odmor sa svojim najbližima stavljate na sebe šminku do neprepoznatljivosti. Zašto i zbog čega putem par tipki širite svest kako žena “ne treba” da izgleda? Imate tu mogućnost da doprete do velikog broja ljudi, pa učinite to na kvalitetan način i uradite nešto dobro za društvo.

Posao medija je razumljiv, dakako. Ali jedna stvar ovde nije, niti će ikada biti razumnjiva.

Zašto se potcenjuje prirodna lepota? Zašto se lepota koju ova žena nosi unutar sebe nije istakla? Zašto niste pisali o njenom osmehu koji je na priloženoj fotografiji neverovatno lep? Niste se zapitali zbog čega je Kristina toliko srećna... Udarili ste tamo gde ne treba. Kristina nije neko ko krije svoje sede i svoje bore, ona ih je zaradila tokom života koji izuzetno voli. Da li ste pomislili kako će se osećati njena ŽENSKA deca koja pročitaju ove naslove, da im mediji javno kritikuju majku zbog izgleda… A izgleda nikad lepše, prirodnije i srećnije.

Zašto žene i mlade devojke gube samopouzdanje?

Odgovor na ovo pitanje je upravo u onome što su mediji uradili Kristini. Devojke i žene gube samopouzdanje jer misle da nemaju sve ono što bi nazovi mediji ocenili kao zavodljivo, seksi i atraktivno. A zapravo, imaju i više od toga. Imaju u sebi prirodu i NA sebi. Nose sa sobom ono NEŠTO. Kako da nam deca budu prirodna?

Kako da očekujemo da nam devojke izgledaju normalno, ukoliko se stalno plasira jeftina plastika i još se to kategoriše kao poželjno. Pojedine stvari zakonom treba zabraniti. Žena koju volite je uvek lepa. Žena koju cenite i poštujete je uvek i zauvek lepa! Naslovi koji su osvanuli u srpskim tabloidima samo govore koliko jedna žena zapravo nije cenjena. To nije njena krivica, već krivica celokupnog društva.

Muškarci vole svoje dame kada nemaju make up. Muškarci vole prirodnu lepotu. Muškarci vole kada je žena samouverana i kada nema šminku i plastiku. Muškarci vole da se probude pored negovane, srećne i one žene koja će PRIRODNOM LEPOTOM da ga zaseni. Muškarci vas vole onakve kakve zapravo jeste.

Mlade devojke – ne nanosite mnogo šminke. Ne radite ništa na sebi. To niste vi. Ukoliko mislite da imate tanke usne, veliki nos, ili male grudi zapamtite da to NIJE RUŽNO niti POGREŠNO. Mislite da se nekome nećete dopasti ukoliko imate sve to. Da hoćete, ako zračite samopouzdanjem.

Starije dame – nijedne sekunde se ne smete osetiti ružno, staro ili “naborano”. Sve je to život, i veoma lepa stvar. Starenje nije predmet podsmevanja, već ga sa ponosom treba nositi. Setite se samo šta ste sve “strpale” u te svoje borice. U te svoje sede. Koliko roditeljskih sastanaka, koliko ljubavnih susreta, koliko osmeha, koliko lepih i manje lepih trenutaka koji su DEO VAS.

VOLITE SEBE ONAKVE KAKVE JESTE.

NEWSLETTER

Sledeći članak

Novi standardi lepote i njihov uticaj na društvo

Ne propustite

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Najava emisije “Na Terazijama”, po ideji srpskog izdanja magazina LA VIE EN ROSE

U vremenu hiperprodukcije, potrudili smo se da napravimo nešto drugačije. Emisiju koju

Georges Mathé, zaboravljeni francuski lekar koji je prvi u svetu, 1958. presadio koštanu srž – i to Srbima

Pre 66 godina, u Parizu, doktor Žorž Mate (Georges Mathé) je transplantacijom koštane