Foto: Instagram/ @slusavac

Slađana Milošević: Legenda novog talasa osamdesetih odlazi u večnost

Početak
26/03/2024

Slađana Milošević – ikona novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji, avangardna umetnica i pevačica, preminula je danas u 69. godini.

Slađana Milošević, poznata po svom jedinstvenom stilu i izuzetnom doprinosu muzičkoj sceni osamdesetih godina, napustila nas je danas u svojoj 69. godini. Rođena u Beogradu, Slađana je svojom energijom, originalnošću i nekonvencionalnim pristupom muzici osvojila srca mnogih generacija.

Njena karijera obuhvata širok spektar dostignuća, od hitova kao što su “Princeza” i “Miki Miki veliki”, do umetničkih eksperimenata koji su je istakli kao avangardnu umetnicu svog vremena. Sa nezaboravnim nastupima na velikim koncertnim scenama, Slađana je bila simbol slobode izražavanja i autentičnosti.

Njen uticaj na jugoslovensku muzičku scenu ne može se proceniti. Bila je ne samo pevačica već i glumica, model i ikona stila koja je inspirisala brojne umetnike i pokretala nove trendove. Njeno nasleđe će živeti kroz njenu muziku i lični pečat koji je ostavila u istoriji jugoslovenske pop kulture.

Slađana će zauvek ostati upamćena kao jedna od najsjajnijih zvezda novog talasa osamdesetih godina, čije su pesme i vizije obeležile jedno nezaboravno muzičko doba. U ovom teškom trenutku, njena muzika će nastaviti da nas inspiriše i podseća na njenu neumornu kreativnost i strast prema umetnosti.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sećanje na velikog pisca: Branko Ćopić

Sledeći članak

Priča o “Sanji” koju je opevala grupa “Alisa”

Ne propustite

Zanimljiva životna priča Zdravka Pečara, jugoslovena koji je osnovao Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti, organizuje se izložba povodom trideset godina od smrti

Filmski bestseleri – romantična ostvarenja koja morate pogledati barem jednom u životu

Romantični filmovi su zasigurno jedni od favorita kada padne veče. Mi vam

Momenat iz Kana koji ste propustili: kako je pas završio na crvenom tepihu?

Pas Mesi bio je vidno srećan dok je šetao crvenim tepihom na