Foto: Instagram/@tvf

Ko su najuspešniji mladi plemići na svetu?

Početak
09/03/2024

Iako njihovim venama teče plava krv, oni su tek neke od mnogobrojnih opcija u redu za kraljevski presto svojih država. Neki od njih su prema prvom, drugom, trećem ili pak još daljem kolenu rođaci sa današnjim vladarima, ali su svakako deo aristokratije. Za razliku od svojih rođaka koji su direktni naslednici krune, pravila, za neke od ovih mladih ljudi, nisu tako stroga. Ko su oni i koliko znamo o njima?

Polin Dikrije – plemkinja zanimljivih interesovanja

Iako se posve radi o maloj državi, smeštenoj između Mediteranskog mora i Azurne francuske obale, Kneževina Monako imala je mnogobrojne skandale tokom svoje istorije, vezane za vladajuću porodicu Grimaldi. Svakako da je jedna od najpoznatijih članica ove dinastije bila američka glumica Grejs Keli, a njeni potomci i dan danas izazivaju interesovanje mnogobrojnih čitalaca. Jedna od njenih unuka jeste Polin Dikrije, ćerka kontraverzne princeze Stefani. Polin je nećaka sadašnjeg kneza Alberta II od Monaka i nalazi se na 16. mestu kao pretendent za monaški tron. Polin ima 29 godina i veliki je obožavalac mode. S obzirom da je njena baka Grejs Keli bila inspiracija mnogobrojnim dizajnerima svojevremeno, tako je i Polin nadahnuta njenim stilom i stilom svoje majke razvila ljubav prema modi i završila studije na Parsons School of Design u Njujorku. Stažirala je za Louis Vuitton, a 2018. godine osnovala Alter Design, brend odeće u kome je kreativni i izvršni direktor. Od tada je redovni posetilac nedelje mode u Parizu, gde predstavlja svoje kreacije. Pored ljubavi prema modi, ova plemkinja ima niz zanimljivih interesovanja. Ona je takmičarski ronilaca, te je učestvovala i na brojnim takmilenja širom sveta, kao što su Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru, Evropsko prvenstvo u plivanju i skokovima u vodu, u Finskoj, gde je nominovana za nagradu sportista godine 2009-10. sezone,  Svetsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu u Nemačkoj… Početkom 2000. bila je akrobatkinja, te je sa cirkuskim karavanom išla na nastupe.

Kasijus Tejlor – umetnik u krugovima aristokratije

Sin ledi Elen Tejlor, ćerke princa Edvarda, rođaka kraljice Elizabete i umetnika Timotija TejloraKasijus Tejlor, veliki je ljubitelj umetnosti. Ovaj mladi čovek je tek 49. u redu za britanski presto i šanse da će ikada sesti na njega su minimalne.  Usled ogromne ljubavi prema umetnosti školovao se za umetničkog menadžera specijalizovanog za muzički i umetnički biznis u Londonu na Univerzitetu Goldsmits. Kreće se u društvu džet-seta i druži sa decom poznatih Britanaca.

Lejdi Amelija Vindzor –  kul dama koja prkosi strogim pravilima

Ova mlada dama bliska je rođaka britanskih princeva Harija i Vilijama, a kćer je grofa Džordža Vindzora. Kao ćerka grofa, ima pravo na titulu dame. Ima svega 28 godina, a do sada je redovno krasila naslovne strane pozantih svetskih brendova kao što je  Tatler, a redovno je viđena i na modnim revijama Dolce & Gabbana brenda. Radila je za modnu agenciju Storm, dok je na par revija učesvovala i kao dizajner. Radila je za Azzedin Alaia–u i Bvlgari. Dosta kritičara smatra da na britanski dvor unosi novi i moderniji prizvuk odevanja sa svojim eksperimentalnim kombinacijama. Pored modnog angažovanja ona je i obrazovana mlada žena, te je završilaje studje italijsnkog i francuskog na Univerzitetu u Edinburgu. Mnogi je nazivaju i najlepšom članicom britanske kraljevske porodice. Ova dama izaziva večitu buru u javnosti, zbog, kako mnogi kažu, svog buntivnog načina života. Ona ima tetovaže i pije alkohol, što mnogima u Ujedinjenom Kraljevstvu smeta, jer kako kažu, to nije primereno ponašanje za članicu jedne kraljevske prodice. Sa druge strane, mnogi je nazivaju kul članicom kraljevske prodice. Nalazi se na 43. mestu u redu nasleđivanja britanskog trona. Aktivna je na društvenim mrežama, gde redovno izbacuje fotografije iz svog života zbog čega je takođe dosta kritikovana od strane ljudi koji prate život kraljevske porodice.

Princ Abdul Maten – inspirativan i moderan

Brunej je sultanat na čijem se tronu već skoro 50 godina nalazi Hasnal Bolkiah, a ova dinastija smatra se jednom od najbogatiih na svetu. Abdul Maten je brunejski princ koji redovno o svom životu obaveštava pratioce putem društvene mreže Instagram. Doskora je važio za jednog od najpoženjinij neženja, međutim na samom pošetku nove godine oženio se svojom izabranicom na ceremoniji koja je trajala čak 9 dana. Kao pretendent za brunejski tron, nalazi se na 6. mestu. Supruga Abdula Matena, Aniša, je unuka Isa bin Ibrahima, brunejskog aristokrate koji je blizak državnoj administraciji i diplomatiji, a zanimljivost vezana za nju je ta da njeno poreklo vodi sa Balkana, tačnije iz Hrvatske.

Sofija Aleksandra od Bavarske – akademski mag

Smatra se jednom od najobrazovanijih plemkinja širom sveta, a aktivna je i u akademskim krugovima, jer njenim željama u vezi sa obrazovanjem nema kraja. Nakon što je završila osnovne studije, istočnoevropske studije i studje politike na Univerzitetskom koledžu u Londonu, magistrirala je na Oksfordu, gde je danas honorarni kandidat za doktorske studije kriminologije. Zalaže se za prava žena, te su sfere njenog interesovanaja pravda, prevencija nasilja i prava žena. Zanimljivost u vezi ove dame jeste da je rođena u Singapuru. Njeno krvno poreklo nije aristokratsko, međutim status u kraljevskoj porodoci je stekla udajom za princa Ludviga Hajnriha od Bavarske, koji je parunuk kralja Ludviga III poslednjeg vladara Nemačke.

Artur Čatoatleta i profesionalni vojnik u redovima dinastije

Ovaj dvadesetpetogodišnjak u Ujedinjenom Kraljevstvu ima status najpoželjnijeg neženje. Unuk je princeze Margaret, mlađe sestre kraljice Elizabete II. Njegovi roditelji su ledi Sara Čato i umetnik Dejvid Čato. S obzirom na svoje poreklo pripada visokoj aristokratiji i blizak je rođak budućeg kralja svih Britanaca, princa Vijilama. Na 25.mestu je liste pretendenata na presto. Veruje se da je bio jedan od miljenika pokojne kraljice Elizabete. Univerzitetsko obrazovanje stekao je na studijama geografije u Edinburgu, kada je postao i lični trener za BoundFitness. U jednom trenutku poželeo je da se oproba i u služenju svojoj državi te se pridružio Kraljevskim marincima kako bi dobio čin oficira. Svojim izgledom redovno izaziva interesovanja devojaka, a je aktivan i na društvenim mrežama. Obožavalac je ekstremnih sportova, a veliki je ljubitelj i atletike, te 2020. ulazi u Ginisovu Knjigu rekorda sa svojim veslačkim timom, kada su postali najmlađi veslački tim koji je završio GB Row Chalange. Veliki je okeanski filantrop te njegovu podršku ima organizacija  Just one ocean.

Princeza Talita Nataša fon Furstenbergmodna ikona visokog društva

Unuka modne ikone Dijane von Frustenberg, ljubav prema modi nasledila je od bake, dok polako krči svoj put na najbolji mogući način. Njeno ime je Talita von Frustenberg i ima 24 godine. Nije u redu ni za jedan tron, sem možda onog koji se tiče modnog sveta, gde vlada scenom. Još kao mlada je stažirala za Teen Vogue, a krasila je i naslovnicu Tatler Magazine-a i sarađivala sa magazinom Vanity Fair. Na milanskoj nedelji mode šetala je pistom u Dolce &Gabbana kreacijam. Model je i modni dizajner, a trenutno radi za svoju baku za DVF brend, čija je muza. Mnogi je smatraju IT devojkom, a zanimljivost je da pored DVF brenda koji je i sama lansirala, radi i na liniji IT Girls. U okviru DVF brenda osnovala je svoju liniju TvF u kojoj kreira proizvode za mlade. Njene ambicije u modnom svetu su veoma visoke i ima status poslovne žene sa svetlom budućnosti. Smatra se jednom od najperspektivnijih mladih modnih kreatorki. Aktivna je na društvenoj mreži instagram gde je prati dosta ljudi, a na njenom profilu neretko se mogu videti i slike sa njenim prijateljima iz visokog društva, poput Kit Kinan i Sofije Riči Grejndž.

Princeza Aleksandra od Hanovera – ljubiteljka klizanja

Ova mlada devojka, ćerka je princeze Karoline od Monaka, rođene sestre kneza Alberta.  Ima 24 godine i obožava sport. Predstavljala je svoju državu na Olimpijadi mladih u umetničkom klizanju. Ljubav prema modi koja je u korenima njene porodice, prešla je i na nju, te je redovni posetilac nedelje mode u Parizu. Iako se ne pojavljuje često u medijima, u januaru je oduševila modni svet kada se na Nedelji visoke mode u gradu ljubavi pojavila u pratnji starije poluseste Aleksandre, u elegantnoj vintage haljini svoje majke.

Princeza Aleksandra od Luksemburga – svestrana plemkinja

Ona je jedina ćerka velikog vojvode Anrija i velike vojvotkinje Marije Terezije. U redu za presto nalazi se na 6. mestu, posle svoje braće. Poseduje veoma široko obrazovanje, završila je psihologiju i društvene nauke u Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Irskoj, ali danas radi kao novinar pri Ujedinjenim Nacijama i na Bliskom Istoku. Poliglota je te govori luksemburški, engleski, francuski i španski, dok solidno barata nemačkim i italijankim.

Princeza Elizabeta od Belgije – buduća kraljica

Princeza Elizabeta iliti vojvotkinja od Burbonta, ćerka je belgijskog kralja Filipa i njegove supruge Matilde. Trenutno je student na Oksfordskom univerzizetu, gde diplomira na istoriji i političkim naukama. Kao i svaki budući vladar morala je da prođe vojnu obuku i specijalizovane programe. Ne pojavljuje se često u javnosti i vodi sasvim običan život, iako će jednog dana biti na čelu svoje države. Govori holandski, engleski, nemački i francuski. Njen hobiji su jedrenje, veslanje i skijanje.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

“Feng Shui” – drevna umetnost harmonije enterijera i duše

Sledeći članak

Gigi Hadid se skroz ošišala i svi će poželeti istu frizuru

Ne propustite

Nezaboravan dan u prirodi – najbolje ideje za piknik

Piknik je idealna prilika da se odmorite od svakodnevne gužve i uživate

Koje cveće je najbolje saditi u aprilu? Imamo odgovor

April je idealno vreme da obavite pripreme za novu cvetnu sezonu u

Znamo kako da uredite fotografije za estetičan Instagram feed

U digitalnom dobu, Instagram je postao nezaobilazna platforma za izražavanje i deljenje