Foto: Instagram/ @gigihadid

Gigi Hadid se skroz ošišala i svi će poželeti istu frizuru

Početak
10/03/2024

Poznata američka manekenka Gigi Hadid iznenadila je sve promenom svog izgleda ošišavši svoju plavu kosu na čuvenu bob frizuru. U nastavku teksta pročitajte kakvu simboliku i zančenje je nekada imala ova frizura.

Čuvena bob frizura nastala je na prelazu između 19. I 20. veka. Naime, u to vreme dugačka kosa je bila simbol i norma svake žene, ali su neke od njih rešile da stanu tome na put. Tokom 20-tih godina prošlog veka bob frizura postaje simbol takozvane “flapper ere”. Žene odbacujući tradicionalne norme, šišaju svoju kosu na kratko kreirajući čuvenu bob frizuru. Ona postaje simbol njihove emancipacije, slobode i modernosti.

Klasičnu bob frizuru odlikuje kratka kosa sa izraženim valom ili ravna kosa koja je ošišana do nivoa brade ili čak kraće. Nakon Drugog svetkog rata ova frizura postaje sve popularnija, te se javljaju i njene različite varijacije, poput pixie boba, koji je bio još kraći od klasičnog boba.

Gigi Hadid je odlučila da proces šišanja svoje kose na bob frizuru podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Ona je uz video sa pesmom američke kantautorke Lorette Lynn iz 1963. godine pod nazivom “Act Naturally“, prikazala kako je njen frizer Chris McMillan napravio ovu frizuru, a takođe smo mogli da uočimo i njenu sreću kada je rezultat ovog procesa ugledala u ogledalu.

Nema nikakve sumnje da će ovu frizuru sada rekreirati brojni obožavaoci Gigi Hadid, a nama ostaje da ispratimo kako će novu frizuru stilizovati i kombinovati sa različitim modnim komadima i događajima na kojima se pojavljuje.

Pročitajte sve o novom beauty brendu Bele Hadid:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ko su najuspešniji mladi plemići na svetu?

Sledeći članak

Prirodnim lekovima do ublaženja simptoma kašlja

Ne propustite

Zaplovite Beogradom – spisak brodova za obilazak i razgledanje grada sa reka

“Beograd je najružniji grad, na najlepšem mestu na svetu”, govorio je nekada

Ekstremne dobrodošlice: Predlog putovanje kroz mesta Srbije za svaki mesec

Predstavljamo vam najbolja mesta i aktivnosti za putovanja po Srbiji za svaki

Priča o poslednjoji kišobrandžijskoj radnji u Srbiji

U srcu Beograda, u Balkanskoj ulici, jedna radnja odoleva vremenu i tehnološkom