KAKO JE TOM FORD SPASIO GUCCI? Velika modna kuća bila na korak do propasti

Početak
14/11/2021

Tokom devedesetih, imidž kompanije Gucci je bio znatno narušen pojavom kopija njihovih proizvoda po znatno nižoj ceni. Kako bi vratili staru slavu modne kuće Gucci, 1994. godine menadžment za umetničkog direktora postavlja Toma Forda.

Za jedanaest godina rada za Gucci, Tom Ford je uspeo da kompaniji povrati glamur. Lični modni pečat slavnog dizajnera uspeo je da ponovo okupi svetski džet-set. Gucci ponovo nose Madonna, Lady Gaga, Lana Del Ray, Rihanna, Jared Leto i drugi.

Danas, kada radi za sopstveni i istoimeni brend Tom Ford, jasno je da se dizajner ceo dao poslu za Gucci jer razlike u nekada Gucci, a danas Tom Ford stilu gotovo da nema.

Onda je došao ON

Najpoznatiji italijanski modni brend Gucci, nakon dolaska novog kreativnog direktora Alessandra Michela 2016. godine, ponovo dostiže svetsku slavu.

Alessandro Michele, italijanski modni dizajner, imenovan je za kreativnog direktora Guccija u januaru 2015. On je odgovoran za sve Gucci kolekcije i globalnu sliku brenda. Svojom prvom kolekcijom jesen – zima 2015. stvorio je new look modne kuće Gucci, a modni svet se tada istinski zaljubio. Iz sezone u sezonu kolekcije su sve maštovitije i virtuelnije, a modna pista i modeli izgledaju kao da su ispali iz dobrog SF filma. Alessandro je za veoma kratko vreme osvežio brend i ne samo da mu je vratio staru slavu već je i šokirao javnost svojim talentom i originalnošću. Danas je Gucci najjači i najbogatiji modni brend, a posedovati bilo koji komad sa oznakom GG stvar je prestiža. To je jedan od najskupljih brendova na svetu, a godišnji prihodi od prodaje su preko pet milijardi evra.

Foto: Instagram

Alessandro je više godina proglašavan za najboljeg modnog kreatora na svetskom nivou, a poštuju ga i dive mu se modni kritičari i svi ljudi iz mode. Kreator je poreklom iz Rima, gde je završio studije mode na Accademia di Costume e di Moda, pa ne čudi činjenica da ga rimska istorija i svetska kultura večito inspirišu. Obožava da kombinuje stare i zaboravljene komade odeće sa potpuno novim detaljima, zaljubljen je u visoku modu i street style i voli da ih spaja.

Njegova moda inspiriše i nemoguće ga je kopirati jer spaja ono što nam se čini nespojivo.

Prethnodni članak

Simpsonovi zalutali na modnu pistu: Pogledajte neverovatnu scenu sa Nedelje mode u Parizu

Sledeći članak

VELIKI ARMANI: Slavni dizajner odlikovan najvišom italijanskom nagradom

Ne propustite

Koko Šanel i borba za modu nakon nacističke okupacije

Koko Šanel je oduvek bila sinonim za vanvremenski stil i eleganciju. Međutim,

Čovek koji je zaslužan za postojanje Nedelje mode u Parizu

Nedelja mode u Parizu jedan je od najznačajnijih događaja za svet mode.

Sećanje na Levi Štrausa – odeća, filantropija i vizija

Levi Štraus, rođen 26. februara 1829. godine u Bavarskoj, Nemačka, bio je