Foto: Naisa Art Fashion

Dobrodošli na “Naisa Art Fashion” i revije u Nišu

Početak

Udruženje modnih dizajnera Naisa Art Fashion održalo je 29.03. drugu modnu reviju, pod nazivom  Naisa Art Fashion II u hali Čair u Nišu. Revija je organizovana u dva bloka, i bila je humanitarnog karaktera.

Panel o modi “Lets talk about fashion”

Na samom panelu gosti su bili dizajnerka Snežana Dakić i mladi kreator u usponu Lazar Ilić koji iza sebe ima već zapaženog uspeha. Ovaj dvojac govorio je o tekstilu, stajlingu i o tome kako svako vreme nosi određeni trend koji ne moramo slepo da pratimo.

Foto: Milena Kostić

Govoreći o stilu Ilić je napomenuo da je jako važno pratiti liniju tela i prilagoditi oblačenje u skladu sa oblinama i adutima, kao i komade koji će prekriti neke viškove na našem telu, a da ćemo to otkriti tako to ćemo redovno isprobavati razne kombinacije dok ne shvatimo koja je ta koja odgvara baš nama i našoj fizionomiji. Snežana Dakić je napomenula kako je najbitnija stvar da se u našem garderoberu nađu basic komadi odeće, poput crnog sakoa, kožne jakne i obične bele košulje koju možemo da praktikujemo uz bilo koji džins. Oboje su se složili da je kupovina kvalitetne odeće, pola odrađenog posla. 

Preterivanje i važni saveti

Kao neko ko je već dugi niz godina u svetu mode, na pitanje šta najviše zamera ženama sa naših prostora, Snežana Dakić istakla je da je to sigurno pitanje oko kvaliteta kose i preterivanje sa šmikom. Rekla je da je jedan od najbitnijih elemenata stila uz odeću i naš odnos prema kvalitetu i odrzavanju zdravlja kose, noktiju i prilagođenosti šminke za određeni događaj. Napomenula je i to da nije protivnik šminke, već da je dovoljno našminkati se u onoj meri koja će izgledati prirodno i koja neće biti previše napadna niti upečatljiva. Dakić je takođe dala i savet ženama u srednjim godinama u vezi sa nanošenjem sminke, te je napomenula kako mat puderi nikako ne idu uz žene u godinama kojima  se pojavljuju bore, zbog toga što će ih previše sminke samo još više izraziti. Disrketna šminka, sa malo rumenila i sjajem za usne učiniće da izgledate ulepšano i istaći ono što je najlepše na vama, dodala je Dakić. 

Na pitanje šta je trend, Lazar je rekao kako je glupo govoriti o tome, s obzirom da se trend menja iz sezone u sezonu i godine u godinu, ali da iz trenda nikada neće izaći negovanje sebe, svoje kože, kose, noktiju, kao i to da ukoliko smo zadovoljni sobom i osećamo se lepo u našoj koži, uz dobru obuću i pristojan stajling nikada nećemo omanuti po pitanju mode.

Foto: Milena Kostić

Ključ svega jeste da budete negovani, lepi i izgledate pristojnododao je Ilić

Napomenuo je da nikako ne pratite slepo trendove kako se za par godina ne iste smejali sami sebi. Najvažnije jeste izaći iz svoje zone komfora i igrati se sa stilom, ali ne obazirati se na oblačenje ljudi oko nas, ne preterivati i ne pratiti slepo trendove. I Dakić i Ilić su se složili sa time da je veoma važno pametno kupovati i ne ići impulsivno u kupovinu, već pre toga razmisliti da li će taj odevni predmet da se zadrži u garderoberu ili ćete ga zaboraviti nakon prvog nošenja.

Nakon panela usledila je i revija u velikoj sali hale Čair.

Foto: David Cvetković
Foto: David Cvetković

U prvom bloku publika je imala prilike da uživa u kreacijama Boška Jakovljevića, koji je predstavio svoju novu kolekciju. Zatim brenda Clothing or nothingMirjan Wolf i za kraj prvog bloka  svoju kolekciju je predstavio bugarski dizajner Fatih Osman. Nakon toga usledila je pauza gde su prisutni mogli da degustiraju vina lokalne vinarije 100 žena. Drugi blok je otvorio mladi niški dizajner Aleksandar Kostić, potom Atelier Dragana Marković, i na samom kraju  Montobene je predstavio novu mušku kolekciju.

Foto: Milena Kostić
Foto: David Cvetković

Veče je otvorio Boško Jakovljević kolekcijom muških i ženskih odela Martini Vesto by Boško. Ostajući dosledan svom dizajnerskom stilu po kom je prepoznatljiv, ovog puta sa novim zanimljivim idejama.  Kolekcija je rađena od papira koji podržava koncept održive mode, a posebno za reviju su pravljene čizme i patike. Nakon njega na pistu su izašli modeli u kreacijama brenda Clothing or nothing i publici predstavili komade koji su u skladu sa trenutnim modnim trendovima.  Zatim modeli u kreacijama brenda Mirjan Wolf, koji su ovog puta predstavili različite modele, od pantalona i kompleta, kako muških, tako i ženskih , do prelepih svetlucavih i svečanih  haljina. Posebnu pažnju privukla je devojka koja je prošetala sa psom, u metalik kompletu. Gost iz Bugarske Fatih Osman , za kraj prvog dela predstavio svoje moderne i izazovne modele.

Foto: Milena Kostić
Foto: David Cvetković

Drugi blok je otvorio mladi niški dizajner Aleksandar Kostić sa svojom kolekcijom, na kojoj je, kako on kaže radio potpuno sam, od ideja do finalnih rezultata. Zatim kreacije Atelier-a Dragane Marković ,  inspirisane ljubavlju i mladošću, pretežno obojene u belu boju. Veče je završeno muškom kolekcijom za proleće-leto modne kuće Montobene.

Foto: David Cvetković
Foto: David Cvetković

S obzirom da je revija humanitarnog karaktera , deo prihoda biće doniran Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Niš.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Na korak do propasti – kako je spašena modna kuća GUCCI?

Sledeći članak

Izbor urednika: Trench mantili koje nosimo ove sezone 

Ne propustite

Mirjana Marić – srpska Koko Šanel koja je “dovela” visoku modu na naše prostore

Mirjana Marić uvela je visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima ostavila

Stil o kojem se priča – modni izbori Jelene Đoković tokom trajanja Vimbldona

Za ljubitelje tenisa turnir na Vimbldonu predstavlja epicentar sportskih dešavanja, dok pobeda

Moda i Olimpijske igre u Parizu: predstavljena zajednička nit dve “discipline”

Moda kao najbitnija stavka francuske prestonice postavlja temelje za spektakularan prikaz zajedništva