House Of The Dragon – povratak slavne kuće Targerijen

Početak
12/08/2022

Serija Game of thrones, jedna je od najgledanijih serija svih vremena, osvojila je srca široj populaciji u svim delovima sveta. Ova serija je od 2011. kada je izašla prva sezona postala omiljena serija mnogih. Borba za presto kao jedan od glavnih motiva, ali pored toga ova serija govori o moći, hrabrosti, ljubavi, porodici, strahu, opstanku, moralnim borbama, ratu. I nakon tri godine od završetka serije, hajka oko nje ne jenjava. Mnogi je još uvek prepričavaju i iznova i iznova gledaju. Fanove je obradovala vest da 2022. godine sa emitovanjem počinje serija House Of The Dragon o slavnoj kući Targerijen.

U seriji Game Of Thrones, glavni predstavnik kuće Targerijen, kojeg sve vreme pratimo, je Deneris – majka zmajeva. Od udaje za Kal Droga, ulaska u vatru kako bi izlegla svoje zmajeve, oslobađanja robova, do borbe za presto, Deneris je mnogima omiljeni lik od početka do kraja. Nju i njenog brata upoznajemo u prvoj sezoni, kao jedine žive potomke kuće Targerijen nakon ubistva Ludog kralja, o kome se toliko priča. O kući Targerijen smo slušali kroz priču drugih likova i knjiga koje su čitali. Targerijeni su po mnogo čemu bili zanimljiva dinastija. Njihovo glavno obeležje su zmajevi, koji su ih vekovima pratili. Svaki vladar i junak iz kuće Targerijen je jahao svog zmaja. S obzirom da smo kroz seriju pratili samo Deneris, Targerijeni su ostali enigma koja jako zanima fanove.

Sada dobijaju seriju o svojoj dinastiji.

House Of The Dragon zasnovana je na motivima romana Džorža R. R. Martina Vatra i krv. Radnja se odvija 300 godina pre početka radnje iz serije Game of Thrones. Prostire se od samog početka i osnivanja kuće Targerijen, pa do njenog kraja.

Upoznaćete Viserisa Targerijena, petog kralja sedam kraljevstava, princezu Reniru, njegovu ćerku za koju se očekuje da postane prva kraljica sedam kraljevstava. Demona Targerijena, Renis Velarion, Alisent Hajtauer, poznata kao najlepša žena u sedam kraljvstava, ali i mnoge druge likove koji će vas očarati.

Serija se snimala na području Portugalije, Španije, Engleske i Kalifornije.

U glavnim ulogama se pojavljuju Matt Smith, Milly Alcock, Emma D’ Arcy, Olivia Cooke, Graham McTravis, Eve Best i mnogi drugi.

Premijera će se održati 21. avgusta 2022. godine, a prva sezona se sastoji od 10 epizoda.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Beogradski profesor za 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 iskreno o kulturi i umetnosti u Srbiji

Sledeći članak

Najpoznatija beogradska ljubavna priča – Crnjanski prodao kuću da bi otišao kod Vide u Pariz

Ne propustite

Zanimljiva životna priča Zdravka Pečara, jugoslovena koji je osnovao Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti, organizuje se izložba povodom trideset godina od smrti

Filmski bestseleri – romantična ostvarenja koja morate pogledati barem jednom u životu

Romantični filmovi su zasigurno jedni od favorita kada padne veče. Mi vam

Momenat iz Kana koji ste propustili: kako je pas završio na crvenom tepihu?

Pas Mesi bio je vidno srećan dok je šetao crvenim tepihom na