/

Drugi deo Festivala francuskog filma na Ušću – od 29. juna do 2. jula

Festival francuskog filma svoje peto izdanje nastavlja projekcijama filmova na platou između “Ušće” poslovnih centara od četvrtka, 29. juna do nedelje, 2 jula. U bioskopu na otvorenom biće prikazani filmovi „Pod zvezdama“, „Velika kola“, “Normalna” i “WOW!”.

Ostvarenje „Pod zvezdama“ Sebastijana Tilara biće prikazano u četvrtak, 29. juna. Priča filma prati Jazida kome su peciva najveća strast još od kad je bio dete. Odrastao u sirotištima i hraniteljskim porodicama, mladić će učiniti sve kako bi ostvario svoj san: da radi sa najvećim majstorima peciva i postane najbolji u tom poslu.

U petak, 30. juna publika će imati priliku da pogleda Velika kola Filipa Garela. Dve sestre, brat, otac i baka izvode putujuću lutkarsku predstavu. Kada otac umre tokom jednog izvođenja, preostali članovi porodice se trude da održe sećanje na njega.

Projekcija filma Normalna“ Olivijea Babinea biće održana u subotu, 1. jula. Četrnaestogodišnja Lusi je snalažljiva tinejdžerka koja se brine o svom ocu Vilijamu koji boluje od mulitple skleroze. Dok se Vilijam trudi da oraspoloži Lusi stalnim šalama i smicalicama, ona daje sve od sebe da bude dobra u školi dok uporedo radi u sendvičarnici i obavlja kućne poslove. Izlaz iz teške svakodnevice nalazi u svojoj bujnoj mašti i romanu koji piše. Međutim, kada im socijalna služba najavi kućnu posetu, Lusi i Vilijam smišljaju složen plan kako da ubede socijalne radnike da oni žive savršeno normalnim životom.

Film WOW! autora Bruna Podalidesa biće prikazan u petak, 2. jula. U ovom filmu glavni likovi, Katrin i Orasio, agenti za nekretnine, organizuju posete jedne velike kuće „u kojoj može biti napravljen bazen i sa pogledom na voz“ i jednog malog stana u predgrađu. Njihov cilj je da nađu prave kupce koji će zaboraviti na sve nedostatke neatraktivnih nekretnina i koji će reći „Wow!“.

Projekcije filmova počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Organizatori Festivala francuskog filma su Francuski institut u Srbiji i MegaCom Film uz podršku partnera: Ministarstva kulture Republike Srbije, Opštine Stari grad, kompanija Mlekoprodukt sa linijom francuskih sireva Ile de France, MPC Properties, TV 5 Monde, kao i mnogobrojnih medijskih sponzora.

Više o programu na sajtu: https://festivalfrancuskogfilma.rs/drugi-deo-festivala-francuskog-filma-na-uscu-od-29-juna-do-2-jula/

i Instagram stranici festivala: https://www.instagram.com/festivalfrancuskogfilma/


LA VIE EN ROSE/Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije