Dobrodošli na Swarovski izložbu “Masters of Light” u Milanu: donosimo vam fotografije sa lica mesta

Početak
24/06/2024

Austrijski brend nudi pravu modnu riznicu sa izložbom “Masters of Light: From Vienna to Milan”, koja prikazuje arhivske modne dizajne, naglašavajući dugovečnost brenda.

Izložba brenda Swarovski u Milanu nije ništa drugo do zaslepljujuća… prava igra reči, zar ne?

Giovanna Engelbert, globalni kreativni direktor Swarovski, napomenula je da izložba ističe bogatu istoriju brenda, a isto tako i saradnje sa najvećim modnim kućama i pop ikonama.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

Šta se može videti na izložbi?

Izložba prikazuje više od 50 odevnih predmeta ukrašenih Swarovski kristalima koje su dizajnirali Prada i Miu Miu, Fendi Couture, Gucci, Atelier Versace… Izuzetna, čuvena haljina iz 1895. nekadašnje modne kuće House of Worth takođe se može videti na ovoj izložbi, što je možda i najveće oduševljenje za posetioce. Ovaj deo izložbe je nazvan Istorija budućnosti.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

U delu Pop ikone, scenski kostimi i izgled sa crvenih tepiha iz kolekcije Swarovski Heritage sežu sve do rubinskih papuča koje je nosila Džudi Garland u kultnom filmu “Čarobnjak iz Oza” 1939. godine i jednog od svetlucavih grudnjaka Džozefine Bejker.

Ovde možete da vidite i kombinezon Harija Stajlsa okićen Swarovski kristalima koje je nosio na dodeli Gremi nagrada prošle godine, kao i haljinu sa “lusterom” koju smo upamtili iz 2019. na Met Gala događaju, ali i crvenu kristalizovanu Shiaparelli haljinu od Doje Cat prošle godine nošenu na Nedelji mode u Parizu.

Ovo je prvi deo izložbe u Evropi nakon debitovanja u Šangaju, sa nekoliko promena i adaptacija na mestu održavanja, renoviranoj Palati Čiterio iz 18. veka. Izvršni direktor Aleksis Nasard istakao je za italijanske medije da “nema prirodnijeg mesta od Milana, prestonice dizajna, umetnosti i mode” za ovakvu vrstu izložbe.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

Pored tema Istorija budućnosti i Pop ikone koje smo napomenuli, tu su i lutanje kroz hronologiju brenda (Vremenska komora); specijalno kuriran kaleidoskop Swarovski’s statement bijoux (Kutija za nakit); prva kolekcija dijamanata kuće napravljena u laboratoriji (Diamonds of the Future) i njeno hvatanje svetlosti kroz kristale (Masters of Light).

Izložba će biti besplatna za publiku do 14. jula, s toga ne propustite priliku da pogledate jednu od najvećih modno-istorijskih izložbi na prostoru Evrope.

Foto: Žaklina Medenica

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Sledeći članak

Životna priča Elze Skjapareli i njena “slučajna” veza sa Srbijom

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je