Foto: Pexels/Boris Hamer

Zaplovite Beogradom – spisak brodova za obilazak i razgledanje grada sa reka

Početak
20/04/2024

“Beograd je najružniji grad, na najlepšem mestu na svetu”, govorio je nekada Le Korbizije za srpsku prestonicu, a kako biste ipak naš grad pogledali iz malo drugačije perspektive, za to vam je potreban pogled sa svih strana obala. Možda, baš sa reke.

Krstarenje rekama čini se luksuzno, ali je u prethodnih nekoliko godina sve postalo popularnije krstarenje Dunavom i Savom, što daje potpuno drugačiju perspektivu našeg grada. Ovo je prilika da se Beograd doživi na potpuno drugačiji način, nevezano da li ste njegov stanovnik ili ne.

Tokom plovidbe videli biste: Kalemegdan, Nebojšinu kulu, ušće Save u Dunav, Pančevački most, Zemun, Veliko ratno Ostrvo, Malo Konjsko ostrvo, Muzej savremene umetnosti, Patrijaršiju SPC, Sabornu Crkvu, Brankov most, Staro sajmište – spomenik stradalih u logoru, Stari Savski most, Beograd na vodi, splavove, most Gazelu, Stari železnički most, Novi železnički most, Beogradski Sajam, Most na Adi itd.

Zbog toga smo u ovom članku za vas izdvojili nekoliko brodova koji nude ture za razgledanje Beograda sa Dunava i Save.

1. CRUISING BELGRADE

Ovaj brod jedinstven je i po tehničkoj kvalifikaciji i po izgledu. Prostran i udoban, delom je pokriven, tako da možete ostati i na palubi ili pod krovom. Bočni otvoreni prostor pruža vam zadivljujući pogled na ikonske spomenike.

Nude visokokvalitetne i personalizovane usluge sa naglaskom na zadovoljstvo i zadovoljstvo gostiju.

2. JAHTING KLUB KEJ

Jahting klub „Kej“ se nalazi  na jednoj od najlepših tačaka na novobeogradskoj obali Dunava – u neposrednoj blizini  ušća Save u Dunav, nadomak Parka prijateljstva.

Kompanija “Jahting klub Kej” osnovana je 2006. godine i danas u svojoj floti poseduje pet putničkih brodova. Brodovi su različitih kapaciteta, opremljeni najsavremenijim uređajima, koji omogućuju veoma udobnu i sigurnu plovidbu.

3. RIVER SKIPPER

Pored panoramskog krstarenja Beogradom / Savom i Dunavom organizuju i druge programe: Krstarenje Beogradom uz ručak i večeru (za organizovane grupe), razne proslave i zabave na brodu u plovidbi (privatne i kompanijske). Ove godine su proširili ponudu sa većim izborom team building programa (interesantne sportske aktivnosti koje podstiču timski duh u kombinaciji sa krstarenjem brodom ili vožnjom kajakom). U izvođenje programa je uključeno više brodova: Kej 1, Kej 2 Zlatno srce, Silver star, Kovin, Duck, Serđento, River Skipper, General (zakup broda) što nam omogućava raznovrsniju ponudu.

4. MAGELAN – KRSTARENJA BEOGRADOM

Krstarenje Dunavom i Savom, rekama na čijem ušću Beograd leži i koje uobličavaju duh grada još jedan je od načina da upoznate Beograd – grad zanimljive prošlosti u kojem živi petina stanovnika Srbije i jedan od najstarijih gradova Evrope. Plovidba Savom i plovidba Dunavom, putničkim brodovima Jahting Kluba Kej ispričaće vam priču o rekama na čijim vodama se nalazi 16 ostrva.

U jednoj prijatnoj atmosferi, uz audio vodiča na srpskom i engleskom jeziku moći ćete da saznate više o Beogradu, da uživate u pogledu na prelepi novi most na Adi, vidite stari deo Beograda iz perspektive iz koje do sada niste mogli da ga vidite… Na krstarenju Beogradom obići ćete 20 kilometara beogradskih obala.

5. DONAUSHIPS – RAZGLEDANJE BEOGRADA

Kompanija Donauships je osnovana 2009. godine sa idejom i osnovnom misijom popularizacije nautičkog turizma u Srbiji na najprofesionalniji način.

Osnovana je od strane kadrova sa velikim iskustvom u promociji Beograda na rekama, licenciranih kapetana unutrašnje plovidbe sa ogromnim brojem pređenih kilometara po Evropskim rekama, diplomiranih turističkih radnika… Osnovna delatnost je transport robe i putnika na unutrašnjim plovnim putevima.

Sa dva putnička broda u vlasništvu organizuju se redovna krstarenja beogradskim rekama, krstarenje Đerdapskom klisurom, tematske vožnje, ekskurzije, izlete, organizaciju svih vrsta korporativnih i privatnih skupova na brodu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Šta je “Sarduov Rabagas” iz serije Šešir profesora Koste Vujića?

Sledeći članak

“Slikaj sa psima” – sednete, slikate, udomite psa… i sve to uz čašu vina

Ne propustite

Plamen prošlosti i dalje tinja na Kosančićevom vencu – kako je uništena Narodna biblioteka Srbije?

Prilikom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, zgrada Biblioteke izgorela je do

Šik prošlog veka: zbog čega je šetnja Knez Mihailovom bila svojevrsni oblik modne revije

Beograd je nekada važio za centar mode, a naši ljudi važili su

Za rekreaciju i uživanje: kafe u Beogradu sa pogledom na teniske terene

Tenis je jedan od opuštajućih “luksuznih” sportova, koji je nakon filma Challengers