/

Iza zavese: Zavirite na veličanstvenu reviju Jelene Milošević u Domu Vojske

Foto: Žaklina Medenica

Iz dana u dan želimo da verujemo da je moguće da se nekadašnja moda vrati. Da se prefinjenost i elegancija stavi ponovo na prvo mesto, a sve ostalo po margini.

Revija pod nazivom Svetkovina dizajnerke i umetnice Jelene Milošević koja je održana 25. aprila u Domu Vojske Srbije, još jedna je od onih zbog kojih to verovanje ne prestaje.

Foto: Instagram

Svečana sala Doma Vojske Srbije izgledala je velelepno, jednako kao i devojke koje su nosile Jelenine kreacije. Posetioci su zauzeli svoja mesta, a onda je krenula magija koja se na modnoj sceni Beograda (o kojoj se i te kako treba diskutovati) retko viđa. Svako mesto je bilo popunjeno, a mi vam donosimo fotografije iz bekstejdža, dočaravajući pripremu devojaka pred sam izlazak na pistu.

Foto: Žaklina Medenica

Naziv ove revije i izložbe je „Svetkovina” što najbolje govori o njenom radu. Pored modne revije, prikazani su i Jelenini radovi u staklu i slike koje predstavljaju radost života, slaveći ljubav i zajedništvo, divnu vinsku priču o onome što nas kao ljude čini srećnima. Veliki komadi duvanog stakla posebno su dizajnirani i izrađeni u Češkoj.

Jelena Milošević je do sada održala 56 samostalnih i učestvovala na više od 570 kolektivnih izložbi, kao i na modnim revijama i likovnim kolonijama kod nas i u inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada, među njima su „World Focus Awards for Art, „Business Woman Awards”, „Women Leaders” i „Balkan Business Women Awards”.

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila joj je tradicionalnu nagradu „Zlatna značka” za dugogodišnji doprinos razvoju kulturnih delatnosti i nesebičan, predan i dugotrajan rad.

Foto: Žaklina Medenica

Njeni radovi se mogu videti i u Galeriji Narodnog muzeja u Beogradu, a poseduju ih i mnoge poznate ličnosti kao što su knez Albert od Monaka, bračni par Klinton, Opra Vinfri, porodice Mandela i Cepter, Novak Đoković, kolekcionar Dušan Petrović i mnogi drugi.

Foto: Žaklina Medenica

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije