Foto: Instagram/jetsetclassics/Printscreen

Tomato Girl – nova letnja estetika koja je zaludela svet

Početak
13/07/2023

Nekadašnja Vanila girl senzacija danas je zamenjena za novi trend koji je nekada bio uobičajena pojava – Tomato girl. Mediteran i ostalo primorje u Evropi preplavljeni su ovim stilom, a mi vam donosimo njegovo pravo značenje i povezanost sa paradajzom.

O poreklu naziva Tomato girl moglo bi se spekulisati danima, ali ono suštinski nije važno koliko filozofija načina života koja stoji iza njega, a koja predstavlja nešto poput La dolce vita i Dolce far niente lifestyle-a. Podudara se sa old money stilom o kojem smo već pisali, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Šta je zapravo Tomato girl?

Novi Internet trend ili senzacija jeste upravo ovaj momenat. Rekli bismo da se javlja i u Americi zbog njihove zamisli o ležernom životu na Mediteranu i tihe luksuznosti koja se krije iza devojaka skromnijeg izgleda. Sve više slavnih ličnosti oblači se i ponaša upravo ovako.

Ovakav izgled može se primetiti u filmovima: Call Me By Your Name i The Talented Mr. Ripley. To su klasične mediteranske boje i uzorci plave i bele, starinski nameštaj, rustične terase, Aperol Spritz, čaša belog vina i tanjir pun paste od paradajza.

Ovde se uklapaju i lanene haljine, šortsevi i pantalone, puf rukavi, pleteni cegeri, stari i nasleđeni porodični nakit, vezane marame uz talasastu kosu (ukovrdžana zbog soli iz mora, a osušena vrućim letnjim vetrom). Šminka ne postoji, sem rumenila ili bronzera na obrazima, kako bi se postigao neopterećeni nostalgični mediteranski izgled devojke koja leto koristi za odmor i uživanje koje podrazumeva i čitanje starinskih knjiga dok se izležava na plaži, odlaske na pijacu po namirnice (sa korpom ili pletenom torbom), čarobna jutra na balkonu sa prekrasnim pogledom uz novine i kafu, šetnje po gradu i ispijanje vina uz obalu mora. 

Ovaj način oblačenja verovatno ne odgovara svima, jer nekolicina ipak voli neobičnost. Međutim, stvar je u tome da se ovaj stil ne odnosi samo na oblačenje već na način razmišljanja i življenja – elegantno, umereno, polako.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

LORO PIANA – istorija brenda bezvremenske elegancije

Sledeći članak

Nostalgija za nekadašnjom modom kroz savremene letnje komade

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,