Foto: Luxury shops

LORO PIANA – istorija brenda bezvremenske elegancije

Početak
10/07/2023

Kada je u pitanju luksuzna moda, malo brendova se može uporediti sa bezvremenskom elegancijom Loro Piana.

Poreklom iz Trivera u severnoj Italiji, porodica Loro Piana počela je da trguje vunom početkom 1800-ih. Godine 1924. Pietro Loro Piana je osnovao Ing. Loro Piana & C., koja je i trenutna kompanija.

Pietrov nećak Franko preuzeo je sedište firme davne 1941. godine, a nakon rata ona je počela da uspostavlja svoju reputaciju kao dobavljač vrhunskog tekstila od vune i kašmira za industriju visoke mode, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Tokom 1970-ih, Serđo i Pjer Luiđi Loro Piana preuzeli su “presto”, diverzifikujući se u luksuznu robu i razvijajući međunarodnu prodaju. Tada već vodeći svetski prerađivač kašmira, Loro Piana ponosio se što nabavlja najfinije, najređe sirovine koje svet može da ponudi.

Kompanija se i danas oslanja na dugogodišnju tradiciju i najsavremeniju tehnologiju kako bi svojim pronicljivim kupcima ponudila proizvode koji su poznati po kvalitetu bez premca. Sve kolekcije konfekcijskih odevnih predmeta i dodataka kompanije proizvedene su u Italiji po najvišim standardima izrade i savršenstva odeće.

Loro Piana brend je poznat i po svojoj posvećenosti održivosti.

Kompanija je sprovela niz inicijativa za smanjenje uticaja na životnu sredinu, uključujući korišćenje obnovljivih izvora energije, smanjenje otpada i upotrebe vode, kao i podršku u praksi održive poljoprivrede. Uz posvećenost održivosti, ova firma je stekla reputaciju odgovornog i društveno osvešćenog brenda.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Revije Gaurav Gupta i Juana Martin – sjaj Indije i Španije u Parizu

Sledeći članak

Tomato Girl – nova letnja estetika koja je zaludela svet

Ne propustite

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i

Zašto se kaže: “Šio mi ga Đura”?

“Šio mi ga Đura”, izraz je danas za nešto promašeno ili uzaludno

Lekcija o Rebeki J. Amodaj i prvom modnom salonu u Beogradu

U predratnom i ratnom Beogradu, trendove su zajedno sa Rebekom doktirali moderan