Sve je počelo na AO 1987. godine – kako je teniska narukvica od amajlije postala trend?

Foto: Monica Rich Kosann/Blog

Jednostavne narukvice su ponovo na vrhuncu popularnosti.

1987. godine, tokom meča na Australian Open-u američka teniserka Kris Evert je na ruci imala dijamantsku narukvicu, zbog čega je po pravilima – prekinut meč i morala je da je skine prema pravilima.

Na konferenciji za novinare, Evert je rekla da ne može da nastavi meč bez svoje voljene “teniske” narukvice, jer kako je izjavila – donosi joj sreću. Tako su narukvice sa klasičnim dijamantima poređanim u “jednoj-liniji” postali zauvek simbol teniska elegancije i uključeni u spisak obaveznih aksesoara svake žene.

Danas, zlatari naglasak stavljaju na klasične narukvice koje odišu ležernošću i jednostavnosti, pa samim tim ova narukvica doživljava ponovo slavu.

Osnova za izradu narukvica od dijamanata je obično belo zlato ili platina.

Brend nakita Cartier stvara kontraste sa belim dijamantima, a ponekad u svoj izbor uvrštava roze ili žuto zlato. Dijamanti moraju biti isti u veličini i obliku, odličnog kvaliteta i čistoće. Najčešće, majstori koriste klasične sjajne dijamante.

Fenomenalne teniske narukvice podjednako harmonično izgledaju sa večernjom haljinom ili sa svakodnevnom odećom. Ova narukvica najlepše izgleda kada je nosite pojedinačno, bez dodavanja još nekog nakita.

Teniska narukvica danas

Pored svih navedenih stilskih varijanti, teniska narukvica je naravno poprimila dodatne oblike. Tako su nastale i ogrlice po uzoru na nju, koje odražavaju stil i konstrukciju, a mogu se naći i muške teniske narukvice.

Kao i većina kultnih stilova nakita, sigurno će kada je i ovaj komad nakita u pitanju, doći do novih ideja i pravaca.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije