Foto: Pexels

Šta tiho govorite o sebi ako se obučete u nešto belo?

Početak
02/08/2023

Kada ljudi pomisle na belu, prva asocijacija jeste čistoća, svežina, blagostanje… Ova boja ima posebne svrhe u različitim sferama. Na primer, korisna je u oglašavanju jer kada se koristi kao pozadina, čini proizvod istaknutim. U medicini postoji razlog zašto doktori i sestre nose bele mantile. To ih čini prepoznatljivim po svojim veštinama i stručnosti.

Simbolika bele

Nekoga bela asocira na aristokratsku boju – uliva osećaj bogatstva i sofisticiranosti. Ona takođe označava nevinost, zbog čega se i nosi takva haljina tokom venčanja u mnogim kulturama. Bela implicira priliku za nove početke. Na spektru boja o kojem smo pisali, bela boja se uvek pojavljuje prva. To je novi početak i šansa za nešto besprekorno.

Drugo tumačenje bele boje je napredak. Zato savetujemo da nosite makar jedan komad odeće koji je beo, posebno ako ste pred donošenjem novih, velikih odluka. Jedna od manje poznatih činjenica je da bela boja negira umor i nedostatak snage. Svi imamo te dane kada je naša energija na minimumu, a umor je vidljiv na licu, ali imamo još mnogo toga da uradimo i savladamo. S toga predlažemo beli izgled sa vrlo jednostavnom i minimalističkom šminkom.

Zbog svoje neutralnosti, belu boju naravno uvek možete kombinovati i sa drugom, koja ne samo da će dodati privlačan kontrast već će i celokupan izgled postati zanimljiviji.

Što se tiče mode, bela boja se uglavnom nosi tokom leta. Mi bismo vam savetovali da se ne držite toga, već da belu koristite tokom svakog godišnjeg doba, upravo zbog svega čime smo opisali da “odiše”. Tačno je da nije najpraktičnija za nošenje jer se brzo “prlja”, ali se s druge strane i zelena ili plava odeća se prlja i to nas ne sprečava da je nosimo, zar ne?

Foto: Pexels

Priznaćemo, ova boja ponekad zahteva hrabrost za nošenje. Naš stav prema modi jeste da se odvajate od ustaljenih trendova i napravite ličnu promenu, ne samo u vrsti odevnih komada, već i u njihovoj boji.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

DEO I – činjenice o modi koje će vas začuditi

Sledeći članak

DIOR Toujours: Povratak nekadašnjeg klasika među torbama

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu