Foto: Pexels

Šta tiho govorite o sebi ako se obučete u nešto belo?

Početak
02/08/2023

Kada ljudi pomisle na belu, prva asocijacija jeste čistoća, svežina, blagostanje… Ova boja ima posebne svrhe u različitim sferama. Na primer, korisna je u oglašavanju jer kada se koristi kao pozadina, čini proizvod istaknutim. U medicini postoji razlog zašto doktori i sestre nose bele mantile. To ih čini prepoznatljivim po svojim veštinama i stručnosti.

Simbolika bele

Nekoga bela asocira na aristokratsku boju – uliva osećaj bogatstva i sofisticiranosti. Ona takođe označava nevinost, zbog čega se i nosi takva haljina tokom venčanja u mnogim kulturama. Bela implicira priliku za nove početke. Na spektru boja o kojem smo pisali, bela boja se uvek pojavljuje prva. To je novi početak i šansa za nešto besprekorno.

Drugo tumačenje bele boje je napredak. Zato savetujemo da nosite makar jedan komad odeće koji je beo, posebno ako ste pred donošenjem novih, velikih odluka. Jedna od manje poznatih činjenica je da bela boja negira umor i nedostatak snage. Svi imamo te dane kada je naša energija na minimumu, a umor je vidljiv na licu, ali imamo još mnogo toga da uradimo i savladamo. S toga predlažemo beli izgled sa vrlo jednostavnom i minimalističkom šminkom.

Zbog svoje neutralnosti, belu boju naravno uvek možete kombinovati i sa drugom, koja ne samo da će dodati privlačan kontrast već će i celokupan izgled postati zanimljiviji.

Što se tiče mode, bela boja se uglavnom nosi tokom leta. Mi bismo vam savetovali da se ne držite toga, već da belu koristite tokom svakog godišnjeg doba, upravo zbog svega čime smo opisali da “odiše”. Tačno je da nije najpraktičnija za nošenje jer se brzo “prlja”, ali se s druge strane i zelena ili plava odeća se prlja i to nas ne sprečava da je nosimo, zar ne?

Foto: Pexels

Priznaćemo, ova boja ponekad zahteva hrabrost za nošenje. Naš stav prema modi jeste da se odvajate od ustaljenih trendova i napravite ličnu promenu, ne samo u vrsti odevnih komada, već i u njihovoj boji.

Prethnodni članak

DEO I – činjenice o modi koje će vas začuditi

Sledeći članak

DIOR Toujours: Povratak nekadašnjeg klasika među torbama

Ne propustite

Upoznajte najmlađeg dizajnera na svetu – Max Alexander

Kao deca često maštamo o različitim poslovima kojima bismo voleli da se bavimo

Igor Todorović za LA VIE EN ROSE – “Revije su kod nas povod za izlazak, a najmanje prikaz tržišta”

Modna scena Srbije je, rekli bismo, nakon odlaska velikog kreatora Aleksandra Joksimovića,

Kreatorka kostima iz serije “The New Look” otkrila kako je stvorila magiju

U svetu mode, kao i u umetnosti, svaka epoha ima svoj jedinstveni