Rezime: Najbolje revije sa Nedelje visoke mode u Parizu, najvažnijeg događaja u modnom kalendaru

Početak
27/06/2024

Nedelja visoke mode u Parizu, poznata kao Paris Haute Couture Fashion Week, jedno je od najvažnijih događaja u modnom kalendaru.

Ova manifestacija okupila je od 24. do 27. juna najbolje dizajnere i brendove iz celog sveta, predstavljajući najnovije Haute Couture modele. Revije su obuhvatile spektakularne kreacije i inovativne dizajne, od klasike do raskoša.

U nastavku smo za vas izdvojili revije koje su se istakle tokom ovog događaja.

Schiaparelli

Revijom Schiaparelli Haute Couture za jesen 2024. otvorena je Nedelja visoke mode u Parizu, okupivši brojna poznata lica. Revija je nazvana Feniks, a ime se odnosi na trenutak kad je Elsa Schiaparelli, obučena u perje, odala čast velikoj balerini Anni Pavlovoj.

Fokus revije, na kojoj smo mogli da vidimo svilene i vunene haljine sa ramenima u vidu krila, jeste bilo perje. Kolekcija je prikazana u podrumu hotela Solomon de Rothschild, koji je podsećao na crnu kutiju, sa debelim tepihom i samo tri ogromna lustera kao detalj.

Više o Schiaparelli reviji pročitajte OVDE.

Stéphane Rolland

Modni dizajner Stéphane Rolland iz sezone u sezonu dobija na važnosti, jer pokazuje svoje neverovatno dizajnersko umeće. Ovoga puta na Nedelji visoke mode u Parizu, istakao se po svojim veličanstvenim krojevima. Haljine su pretežno bile u crno-beloj varijansti, a jedna se posebno istakla. Bela kreacija, sa materijalom koji je sačinjavao vizuelni plašt oko glave, bila je vodeća na pisti, dok su je svi drugi modeli “pratili”.

Giorgio Armani Privé

Giorgio Armani Privé je dominirao na događaju sa kolekcijom koja je kombinovala eleganciju s vrlo modernim detaljima. Njegove toalete su bile ukrašene perlama i kristalima, a Giorgio je odlučio da krojevi budu jednostavni, ali besprekorni.

Elie Saab

Brend Elie Saab je oduševio sve svojom raskošnom kolekcijom koja je predstavljala glamur. Toalete su bile obogaćene rađenim vezom i perlama, a krojevi su naglašavali žensku siluetu. Paleta boja je bila raskošna, s dominantnim zlatnim i srebrnim tonovima.

Chanel

Ono što je čuvena kreatorka Coco Chanel želela da postigne svojim kreacijama, uspelo je i zadržalo se već dugi niz decenija u istoimenoj modnoj kući. Jednostavni i kvalitetni komadi odišu pravom senzualnom ženstvenošću… Tako je bilo i ovoga puta, na predstavljanju komada visoke mode u Parizu, tokom Haute Couture Week, a mnogi su ostali zadivljeni klasičnim Chanel krojem od tvida, sa primesama šljokica.

Više o Chanel reviji čitajte OVDE.

Iris van Herpen

Iris van Herpen je odabrala da pomeri granice modne umetnosti svojom futurističkom kolekcijom. Kombinujući tehnologiju i umetnost, kreacije su odisale lepotom nauke i tehnologije. Svaki komad je bio prava skulptura, izrađena od inovativnih materijala i tehnika, što je ostavilo publiku bez daha.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Chanel kolekcija visoke mode na koju bi i Coco bila ponosna: predstavljeni glamurozni komadi

Sledeći članak

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

Ne propustite

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak

Chanel kolekcija visoke mode na koju bi i Coco bila ponosna: predstavljeni glamurozni komadi

Ono što je čuvena kreatorka Coco Chanel želela da postigne svojim kreacijama,

“Gde je visoka moda?” Dior dobio oštre kritike na račun najnovije kolekcije

Prema tradiciji, modna kuća Dior bila je domaćin revije u Musée Rodin