Foto: PRADA

Prefinjene i elegantne sandale na meti kritika: PRADA i GUCCI povratile nostalgični trend

Početak
27/05/2022

Čarolija modnih trendova jeste u tome što se oni iznova vraćaju. Tako nakon glomaznih platformi, gumenih sandala i trenda “ružnih tatinih papuča“, na scenu nastupaju takozvane “ribarske sandale”. Izgledaju poznato jer su slične nekada nosili naši stari, a zatim su imale svoj vrhunac u devedesetima, ali ove, u novom dobu izgledaju izuzetno elegantno, iako ih mnogi “modni stručnjaci” kritikuju.

PRADA proizvela “Rubber” sandale koje vraćaju u prošlost

Ovaj retro trend kombinacija je jednostavnih linija i boja. Deblje su platforme, a pored crne boje, napravljene su u još četiri – plave, roze, žute i bele. Ovo kupcima omogućava da ih kombinuju uz više stvari i boja garderobe.

Bez obzira na to kakav modni stil negujete i da li se obazirete na kritike drugih, ove sandale će zasigurno ponovo osvojiti modne piste, a vi ih možete kombinovati na više načina: Uz lepršave letne haljine i romantične suknje, ali i popularna odela, lanene široke pantalone ili čak uz večni džins.

SLUČAJ “JUGOPLASTIKA”

Nekada se bez Jugoplastikinih čuvenih sandala nije mogao zamisliti odlazak na more, pa skoro da nije bilo detata koje ih nije nosilo.

Od žute do tamnoplave, gumene sandale bile su “must have” na svakoj plaži. Izdvajale su se po pristupačnoj ceni, a u Splitu su se masovno proizvodile. I ne samo tamo, već i širom sveta, te ih se seća svako dete osamdesetih i devedesetih godina.

Foto: GUCCI

Mnogo je kritika na račun modne kuće “Gucci” koja je očigledno odlučila da podseti na ono što se nekada nosilo. Na minimalitet. I šta je pogrešno u tome? Zapravo, cena jeste visoka (oko 400 evra) shodno modnoj kući, ali potez s njihove strane svakako da nije pogrešan, budući da se trendovi vraćaju.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako izgleda jedna modna revija iza kulisa? Odgovor vam donosimo u fotografijama

Sledeći članak

Jedan model cipela nosite do smrti: Četiri neobična modna saveta Ane Vintur koja treba da posluša svaka žena

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu