Možda poželite da odsednete u njima: za ove hotele kruži priča da su ukleti

Početak
18/05/2024

Ljudima su uvek zanimljive priče o duhovima i neobjašnjivim stvarima, a da mnogi hoteli širom sveta važe za uklete, to samo dodatno raspiruje ljudsku maštu.

Kako mnogi mitovi kruže, u pitanju su glamurozni duhovi iz Holivuda, žrtve tragičnih nesreća koji su ostali zarobljeni u zidovima gde su nastradali, a sve ovo natprirodno privlači brojne turiste, pa se hoteli ni ne bune na ovakvu reklamu, već neki i svesno paranormalno koriste kao promociju.

Historic Anchorage Hotel, Enkoridž, Aljaska

Zaposleni ovog hotela, okruženi neplodnim krajolicima Aljaske, govore o snažnoj prisutnosti paranormalnih pojava, koje su iskusili čak i gosti.

Stručnjaci koji su istraživali mesto tvrde da su zabeležili ukupno 32 duhova, uključujući i devojku koja je počinila samoubistvo u hotelu dan pre svog venčanja.

The Hollywood Roosevelt, Los Anđeles

Smešten na holivudskom Walk of Fame, u centru Los Anđelesa, hotel The Hollywood Roosevelt datira još iz zlatnog doba Holivuda, tačnije 1926. godine.

Viđanje duhova poznatih se redovno prijavljuje, posebno u vreme renoviranja. Tako su mnogi gosti u ogledalima svojih soba videli duh Merilin Monro, a pojedini posetioci su prijavili duh devojčice u plavom koji se igra po čitavom hotelu.

Hotel Langam, London

Ovaj londonski hotel, koji je otvoren 1865. godine i čiji su gosti bili velikani poput Marka Tvena, Oskara Vajlda ser Artura Konana Dojla, često, po priči onih koji ovde danas odsedaju, posećuju duhovi slavnih.

Svedoci su najčešće spominjali duha iz sobe 333 – muškarca u večernjoj toaleti, koji se ukazuje jedino tokom oktobra.

U podrumu se, prema priči svedoka, povremeno može videti duh Napoleona III, a ujutru je u hotelu najaktivniji duh mladog nemačkog princa koji je ovde počinio samoubistvo skokom kroz prozor, početkom 20. veka. Jedan gost tvrdi i da je video muškarca u vojnoj uniformi pored prozora na četvrtom spratu, a navodno je reč o nemačkom princu koji je skočio kroz prozor pre početka Prvog svetskog rata.

Hotel del Coronado, San Dijego

Iako možda prepoznajete Hotel del Coronado iz filma “Neki to vole vruće” sa Merilin Monro, on zapravo ima jezivu istoriju. 1892. Kejt Morgan se prijavila na recepciji hotela za Dan zahvalnosti. Međutim, njen boravak trajao je samo pet dana, a petog dana ona je sebi oduzela život, što važi za jedan od misterioznijih slučajeva.

Njena priča se može pročitati u hotelskoj knjizi “Beautiful Stranger: The Ghost of Kate Morgan” and the Hotel del Coronado. Od tada, gosti ali i zaposleni u hotelu iskusili niz zapanjujućih treperenja, povetarca, mirisa i zvukova u gostinjskoj sobi na trećem spratu u kojoj je boravila Kejt.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

“Uloga čiraka” – Kako je držanje sveće postalo metafora suvišnosti?

Sledeći članak

Najmisterioznija britanska princeza: od kontroverznih izjava do gneva naroda

Ne propustite

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i

“Dolce vita” – poreklo fraze koja je zauvek promenila život u Italiji

Sigurni smo da vam je poznata fraza “Dolce Vita”, ali verovatno samo