Foto: Pinterest

Modna pravila zbog kojih svaka Francuskinja izgleda mladoliko

Početak
10/08/2023

Većina dama već decenijama prati stil Francuskinja, jer kada je reč o modi – one su nesumnjivo prve. Moramo podsetiti da su Srpkinje tokom dvadesetog veka bile na vodećoj listi dama prepoznatljivog stila, o čemu smo već pisali OVDE.

Danas vam donosimo sve ono što Francuskinje čini to što jesu – otmene, jednostavne i moderne. One ne prate trendove, svoje su u svakom smislu. Ukoliko želite da izgledu date zavodljivi francuski šarm i lepotu stila, ono što treba da znate jesu stvari kojih se one strogo pridržavaju. Prosto, takve su.

1. Ne prate slepo modu

Parižanke nisu robovi mode, već svom stilu daju lični pečat i drže se toga. S vremena na vreme će osvežiti svoju garderobu sa par trendi komada, ali će uvek ostati dosledne sebi.

Foto: LA VIE EN ROSE / Žaklina Medenica

2. Seksi razbarušena kosa

Devojke iz Francuske vole taj izgled koji upućuje da se nisu previše trudile oko njega. Postignite ovakvu frizuru tako što ćete, nakon budjenja, samo prstima razbarušiti kosu bez češljanja.

Foto: Instagram/onlyclassy

3. Majica na pruge

Francuskinja u majici na pruge je klasičan stereotip, ali sa dobrim razlogom. Ništa ne izgleda tako neobavezno i cool kao takva majica. Kombinujte je sa tamnim, uskim farmerkama i modernim baletankama.

Foto: Pexels

4. Nose isključivo garderobu koja im dobro stoji

Francuskinje nose odeću koja laska njihovoj figuri, nevezano od trendova. Prvi korak je da kupite odeću koja pristaje vašem telu, a drugi korak je da nadjete dobrog krojača koji će svu odeću koju imate prilagoditi vašem telu.

Foto: LA VIE EN ROSE / Žaklina Medenica

5. Grade stil na neutralnim bojama

U većini slučajeva Francuskinje nose neutralne boje poput bež, braon ili sive, a svoj izgled upotpunjuju sa upadljivim aksesoarom. Sa ovim izgledom nikada nećete pogrešiti. Manje je više – to Francuskinje najbolje znaju.

6. Imaju par cipela koje su njihov zaštitni znak

Ne treba vam hiljadu pari cipela da bi ste izgledale fabulozno. Dovoljno je da imate jedan ili dva para pravih cipela koje će vašu kombinaciju učiniti modernom i šik. Prema rečima Coco Chanel : „Žena u dobrim cipelama nikada ne može biti ružna!“. To je stav kome se ne može suprotstaviti.

Foto: LA VIE EN ROSE / Žaklina Medenica

7. Investiraju u komade koji će trajati

Klasičan izgled nikada ne izlazi iz mode. Umesto da često kupujete prateći rasprodaje ili poslednje trendove, investirajte u par dobrih skupih komada – poput dobre torbe, šala ili cipela, koji će svaku vašu kombinaciju podići na viši nivo.

Muzej Yves Saint Laurent, Paris, Foto: LA VIE EN ROSE / Žaklina Medenica

8. Nose crveni karmin tokom celog dana

Francuskinje imaju jedan trik kako da njihov dnevni outfit pretvore u noćni, bez menjanja garderobe. Sve što vam treba je dobar crveni karmin koji će vašoj kombinaciji dati potrebnu dozu glamura.

Foto: Pexels

9. Dobro se oblače isključivo zbog sebe

Pravilo koje ne poštuju samo moderne Francuskinje već sve moderne žene koje drže do sebe je – sjajan stil znači oblačiti se isključivo za sebe i zbog sebe. Treba oblačiti ono u čemu ćemo se osećati dobro i samim tim ćemo i izgledati dobro.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Da li znate u kojoj balkanskoj državi su nastale kravate?

Sledeći članak

Trench kaput – istorija modnog komada o kojem svi pričaju

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,