Foto: Pexels

Na ovim lokacijama do kraja leta uživajte u filmovima pod vedrim nebom

Početak
24/07/2023

I ovog leta se borimo sa previsokim temperaturama, pa često želimo da smo u klimatizovanom prostoru, pre nego spolja. Međutim, složićete se da je noć jedina prijatna kada je ovaj period u pitanju. Prostora za mnoge aktivnosti ima, samo je bitna volja. Veče je idealno za izlazak, ali za sve koji vole mir, predlažemo gledanja filmova. Ne, ne kod kuće već pod vedrim nebom.

Ljubitelje filmova ovog leta čeka veliki izbor lokacija na kojima mogu uživati i van bioskopa. Želimo da vam olakšamo pretragu, pa vam s toga u nastavku donosimo spisak lokacija u prestonisi gde do kraja leta možete uživati u filmovima na otvorenom.

Jugoslovenska kinoteka

Izvor: @jugoslovenskakinoteka

Bioskop sa dobrim repertoarom je zasigurno Jugoslovenska kinoteka. Od klasika do novijih ostvarenja, ona svake sezone ima u ponudi izuzetno kvalitetan program. Tokom leta repertoar ima posebnu draž budući da je sala prebačena na terasi Doma vojske u Braće Jugovića. Tamo će se u do kraja avgusta organizovati letnji bioskop.

Na repertoaru je pored stranih ostvarenja i pregršt domaćih filmova. Od jugoslovenskih klasika poput filma “Maratonci trče počasni krug” i “Specijalnog vaspitanja”, preko klasika kao što su “Smrt u Veneciji” “Ponoćni kauboj” do novijih ostvarenja kao što je “Kuća Gučijevih”. Sigurni smo da ima ponešto za svakoga.

Kolarac

Izvor: @kolarac_art_bioskop

Pored Kinoteke, tu je i Art bioskop Kolarac, koji je i ove godine filmove prikazuje pod vedrim nebom.

Pažljivo odabrani filmovi vas čekaju u samom centru grada, a karte možete nabaviti sat vremena pre projekcije po ceni od 300 dinara. Filmovi su pažljivo odabirani, a krajem nedelje možete pronaći spisak projekcija za narednu sedmicu.

Program je obogaćen evropskom produkcijom.

Novi bioskop Zvezda

Izvor: Novi bioskop Zvezda

Dobro poznata lokacija za filmove na otvorenom jeste Novi bioskop Zvezda. Ovaj bioskop ima u ponudi raznovrsne kvalitetne filmove poznate širom sveta. Repertoar se objavljuje jednom tokom nedelje, tako da izbor filmova za narednu nedelju uvek možete naći na njihovom Fejsbuku.

Bioskop funkcioniše po principu donacija, te o ceni karte odlučujete sami. 

Open Air Cinema ispred TC Galerija

Ukoliko ste ljubitelji novih filmova i neprevaziđenih klasika, Galerija Open Air Cinema je pravo mesto za vas. Na platou ispred tržnog centra “Galerija” do kraja leta će se prikazati filmovi poput “Lepotice i zveri”, “Ratova zvezda – Buđenje sile”, “Velikog Lebovskog”, “Doručka kod Tifanija”, “Grand Budapest hotela”...

Sve projekcije počinju tačnp u 20.30 na Sava Promenadi, ispred ulaza 4 u tržni centar.

Ulaz je besplatan, međutim – potrebno je da ponesete svoje slušalice jer ćete film slušati preko aplikacije Listen Everywhere. Posetiocima su na raspolaganju lazy begovi, ali možete poneti i svoje udobno ćebence i smestiti se gde god poželite.

Intergalactic Diner kod Hotela “Jugoslavija”

Za sve one koji tokom filma vole da uživaju u dobroj hrani, preporučujemo poznati Intergalactic Diner na Novom Beogradu u blizini hotela “Jugoslavija”.

Ovaj restoran koji nas vraća u šezdesete, kada je prvi čovek odleteo u svemir. Zamislite u takvom okruženju gledate još i film na otvorenom… za poželeti.

Baš u skladu s tematikom restorana, najčešći su filmovi iz žanra naučne fantastike. Na repertoaru su još i filmovi poput: “Blade Runner 2049″, “Coroline”, “Mamma Mia” i “The Blues Brothers”.

Projekcije počinju u 21 čas i besplatne su, ali morate naručiti hranu.

Spisak filmova se objavljuje svake nedelje na Fejsbuk stranici Intergalactic Diner-a.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Preminula Džejn Birkin – glumica po kojoj je nazvana čuvena luksuzna torba

Sledeći članak

Beba Lončar otkrila najveće tajne sa snimanja filma “Ljubav i moda” iz 1960.

Ne propustite

Ako vam utakmice nisu dovoljne, pogledajte ove filmove o najvećim fudbalskim zvezdama

Koji su kvaliteti najboljih trenera i kapitena, koliko se fudbal promenio od

Njegovu čuvenu “La Bohème” svi znate – večeras uživajte u pesmama Šarla Aznavura u Francuskom insitutu

Ove godine obeležava se stogodišnjica rođenja Šarla Aznavura, slavnog francuskog pop pevača,

Pripremite listu knjiga za odmor – donosimo vam najbolje naslove “lekovitih” štiva

Knjige koje vam donosimo u nastavku, smatramo da su “lekovite” za čitanje