Kuća iz filma “Sam u kući” je na prodaju – znamo i koliko vredi

Početak
03/06/2024

Postoji li neko ko kao dete, a sada kao odrastao, nije uživao u klasiku „Sam u kući”?

Film koji je postao nezaobilazna tradicija na svim božićnim okupljanjima nudi svojim vernim fanovima priliku da poseduju delić čarolije. Kuća Mekalistera, u kojoj je Kevin ostao sam i suočio se sa lopovima, sada je na prodaju za impresivnih 5,25 miliona dolara.

Ovaj kultni objekat nalazi se u Vinnetki, Ilinois, i prostire se na više od 9.000 kvadratnih metara. Kuća u gruzijskom stilu, izgrađena 1921. godine, poslednji put je prodata 2012. za 1.585.000 dolara, prema podacima sa tržišta nekretnina.

Ima pet spavaćih soba i šest kupatila, pružajući dovoljno prostora za smicalice poput onih prikazanih u kultnom filmu iz 1990. godine.

– Ovo je prilika da posedujete deo filmske istorije – rekla je Davn McKenna Group, tim za nekretnine koji prodaje kuću, dodajući da je ovo „retka prilika da posedujete jednu od najpoznatijih filmskih rezidencija u američkoj kulturi“.

Prema Davn McKenna Group, ona je oličenje klasične arhitekture predgrađa Čikaga. Potpuno je renovirana i proširena 2018. godine, ali je sačuvan „integritet najpoznatijih i najprepoznatljivijih delova kuće”.

Ovo nije prvi put da ljubitelji filma mogu da zavire u čaroliju kuće filma „Sam u kući“. Naime, 2021. godine fanovi su dobili priliku da iznajme kuću na jednu noć za samo 25 dolara. Posetioci su mogli da uživaju u pici iz Čikaga i kraft makaronima i siru, baš kao što je Kevin izabrao kada je bio sam kod kuće. Takođe, 2021. godine, Lego je lansirao repliku kuće koja se prodavala za oko 250 dolara. Komplet od skoro 4.000 komada bio je „neverovatno detaljna rekreacija“ prizemlja, prvog sprata, kuhinje, podruma i potkrovlja.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Upoznajte čari sela Poni: oaza alpaka, lami i konjića u Valjevu

Sledeći članak

Otvorena železnička ruta kojom možete putovati kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku za samo 8 evra

Ne propustite

Kejt Midlton prvi put u javnosti posle šest meseci – zablistala u kreaciji omiljene dizajnerke

Za svoje prvo javno pojavljivanje u javnosti, posle gotovo šest meseci odsustva,

Pričom putujemo u Turkmenistan i donosimo vam bizarne zanimljivosti o najzatvorenijoj državi na svetu

Turkmenistan je zemlja u središnjoj Aziji, poznata po svojim pustinjama, bogatstvu naftnih

Izdvojili smo stvari koje morate posetiti u Milanu ako ste ljubitelji mode i umetnosti

Milano je svoju svetsku slavu stekao najpre zahvaljujući modi, zatim se razvio i