Foto: Pexels/Senuscape

Otvorena železnička ruta kojom možete putovati kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku za samo 8 evra

Početak
03/06/2024

Ako tražite nešto novo i uzbudljivo za svoje putne avanture ovog leta, železnice Slovenije su vam pripremile savršenu priliku.

Zamislite samo – železnička trasa koja spaja tri prelepe zemlje, prolazi kroz osam gradova i sve to za samo dva sata. Da, dobro ste pročitali, dva sata! Čini se skoro neverovatno, zar ne?

Slična, petosatna verzija ove rute zatvorena je pre više od 30 godina, ali je sada ponovo oživela za letnje mesece. Najbolji deo? Putovanje teško da će opteretiti vaš budžet, budući da cene karata počinju od samo 8 evra u jednom pravcu, prenose mediji iz regiona.

Foto: Pexels

Voz polazi iz severoistočnog italijanskog grada Trsta, a zatim vodi putnike kroz prelepe slovenačke pejzaže. Voz će stajati na četiri stanice – Sežana, Divača, Pivka i Ilirska Bistrica, gde će putnici imati priliku da osete duh Slovenije.

Voz zatim ulazi u Hrvatsku, gde se zaustavlja u Šapjanima i Opatiji-Matulji pre nego što stigne na krajnju destinaciju, Rijeku.

Cena jednosmernih karata za odrasle za celo putovanje kreće se od 8 evra, ali ako planirate da usput stanete i istražite pojedine gradove, možete kupiti i pojedinačne karte za svaki deo putovanja.

Iako je trenutno planirano da ovaj red vožnje traje do 30. septembra, operateri se nadaju da će ova ruta poleteti, postati stalna i omiljena destinacija putnika u budućnosti. Više informacija o ovoj železničkoj trasi možete pronaći na zvaničnom sajtu Slovenskih železnica.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kuća iz filma “Sam u kući” je na prodaju – znamo i koliko vredi

Sledeći članak

Za Bajlonijevu pijacu ste čuli, ali ne i priču o porodici po kojoj je nazvana

Ne propustite

Dom Jovana Cvijića – mala kuća u centru Beograda seća na najučenijeg Srbina

Naša država može da se pohvali nizom znamenitih i značajnih ljudi koji

Ako planirate autobusom kroz Evropsku uniju, morate znati novo pravilo za putnike

Od 1. juna na snagu je stupilo novo pravilo vezano za količinu

“Trenerke su ti fejk…” O siromaštvu duše društva govori nam majka jednog dečaka iz IV razreda

Da li su robne marke i trendovi koji ih prate odgovorni za