foto:pinterest/@WWD
foto:pinterest/@WWD

Ko je Pat McGrath, umetnica koja je zasenila svet šminkom na reviji Maison Margiela?

Početak
24/02/2024

U svetu šminke postoji jedno ime koje stoji kao stub kreativnosti, inovacije i beskrajne strasti prema lepoti – to je Pat McGrath. Ova legendarna šminkerka nije samo stvorila šminku, već je stvorila umetnost na licima modela i poznatih ličnosti širom sveta.

Prošlo je puno vremena otkako smo prvi put videli make-up lookove koje je osmislila šminkerka Pat McGrath za haute couture reviju Maison Margiela za proleće/leto 2024, a internet ne prestaje da bruji o njima!

Da li znate ko je ona?

Pat je, osim što je stub kreativnosti i umetnosti u svetu mode, Vogue proglasio najuticajnijom šminkerkom na svetu. Modele s kojim je radila je pretvorila u žive lutke, sa porcelanskom kožom, jarkim usnama, tankim obrvama i specifično osenčenim očima. Ipak, glass skin (blistava koža, koja izgleda kao staklo) jeste ono što je privuklo najviše pažnje i što je teško dostići – osim ako niste Pat McGrath.

Pionir u umetnosti šminke

Rođena u Engleskoj, Pat McGrath je započela svoju karijeru kao šminkerka u Londonu. Njena strast prema bojama, teksturama i transformacijama ubrzo ju je izdvojila kao talenta bez premca u svetu šminke. Njena sposobnost da pretvori lice u platno za svoje umetničke kreacije dovela ju je do saradnje sa najvećim imenima u modnoj industriji. Kada se neko rodi kao umetnik, a uz to je i vredan i puno radi – o toj osobi se zna širom sveta. Zato se danas šminkeri ugledaju na nju.

Revolucionarka u modnoj industriji

Znamo da danas influenseri, pa i dosta uticajnih ljudi u svetu mode, uglavnom prate trendove. Kod Pat je to oduvek bilo drugačije. Osim što ih je pratila, sama ih je stvarala. Hrabro je upotrebljavala boje, sjajeve i teksture i na taj način otvorila vrata novim mogućnostima i pravcima u svetu šminke. Njen rad nije samo o tome kako neko izgleda, već o priči koju svaki izgled koji uradi – nosi sa sobom.

Globalni Uticaj

Njena kreativnost i talenat prešli su granice modnih pista, što ju je dovelo do saradnje sa vodećim brendovima širom sveta. Njene kolekcije proizvoda, od ruževa do paleta senki, postale su neizostavan deo kozmetičke industrije. Danas je ona izgradila, osim svog imena i brenda, jedan takav globalni uticaj o kom će se pričati i nakon nje same, i provlačiti kroz istoriju mode.

Pat McGrath Labs: Umetnost dostupna svima

2015. godine, Pat je osnovala svoj brend, Pat McGrath Labs, kao vrhunac svoje umetnosti i vizije. Brend je postao sinonim za inovativne formule, luksuzne ambalaže i neponovljive boje. Svojim proizvodima, ona je omogućila ljubiteljima šminke širom sveta da dožive istu magiju koju je donosila na revije.

Iako je već stvorila neke od najupečatljivijih izgleda u svetu mode i lepote, Pat McGrath nastavlja da inspiriše nove generacije šminkera i umetnika širom sveta. Njeno nasleđe nije samo u proizvodima koje stvara, već i u svakom look-u koji je pretvorila u delo umetnosti.

Pat McGrath nije samo šminkerka, već ikona koja je promenila način na koji posmatramo i pristupamo šminkanju. Njen neizmerni talenat, kreativnost i strast prema lepoti nastaviće da inspirišu generacije koje dolaze, dok njen uticaj ostaje zauvek urezan u istoriji mode i lepote.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Od zabrane nošenja do slobode – kako je nastao crveni ruž?

Sledeći članak

Umetnost savršenih usana: Kombinacije koje očaravaju

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Izdvajamo nekoliko razloga zbog čega nije dobro nositi šminku svaki dan

Zbog određenih ideala o lepoti koji su nametnuti ženama, postalo je nezamislivo

Naša preporuka: Jedan proizvod koji će zameniti četiri koraka u vašoj letnjoj rutini šminkanja

Sa dolaskom leta i toplijih dana, prilagođavamo sve svoje navike visokim temperaturama.