Foto: Pexels

Kako se servira kuvano vino?

Početak
24/11/2023

Period praznika nam se približio, a u mislima nam je samo jedna stvar – kako pripremiti idealnu večeru ili servirati tople napitke kako bi gosti bili zadovoljni. Jedan od takvih napitaka jeste i kuvano vino koje često zadaje muke kada je reč o posluživanju.

Mi vam u nastavku donosimo vodič u kakvim posudama odnosno čašama treba sipati ovaj savršeni napitak za hladne dane.

Kuvano vino se ne sipa u elegantne čaše s postoljem. Pošto se služi vruće, koriste se čaše koje imaju ručku i napravljene su od debljeg stakla koje podnosi visoke temperature. One mogu da budu u spoljnoj posudi koja služi kao izolacija i tada nemaju ručku za držanje. 

Čaše za kuvano vino su često ukrašene novogodišnjim motivima.

Foto: Pexels

Veličina čaše

Veličina čaša je različita. Treba odaberete one koje vama odgovaraju, ali se najčešće koriste čaše od 200 do 300 ml. Dodatni plus je ako su čaše pravljene ručno i otporne na ogrebotine. Dobro je da imaju sertifikat da su ispitane na visoku temperaturu, jer ćete tako biti sigurni da neće pući kada sipate u njih vruće vino.

Da li može šolja?

Ukoliko niste u prilici da nabavite ovakve čaše, kuvano vino možete da poslužite i u šoljama za mleko, kakao, kafu ili čaj.

Najvažnije je da birate šolje i čaše namenjene toplim napicima, a nikako čaše za klasično vino jer one mogu da puknu zbog visoke temperature ovog vrućeg napitka.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Vodič za početnike – kako savladati klizanje na ledu?

Sledeći članak

Zbog čega teško odolevamo praznicima?

Ne propustite

Poruka nade – princeza Kejt najavila kraj hemoterapije dirljivim porodičnim videom

Princeza od Velsa oduševila je sve svoje obožavaoce dirljivim video snimkom kako

Izdvojili smo sveće koje mirišu luksuzno i čine ambijent još “toplijim”

Mirišljave sveće jedan su od proizvoda koji u naš dom unosi lepotu

Izdvajamo – najlepši kutci za kafu i užitak u kišnim danima pred nama

Opažam da je jesen više godišnje doba duše, nego prirode – Fridrih