Pinterest

Kako da sofisticirano stilizujemo trend sezone – leopard print?

Početak
07/03/2024

Animal print u svetu mode i dizajna, generalno, nije nepoznanica. Međutim, česta eksploatacija životinjskih simbola okarakterisla ih je kao kičaste ili “užurbane“ i samim tim prizvala negativnu konotaciju.

Ipak, kako brojni dizajneri, konstantno, iz motiva prirode crpe inspiraciju i životinjski dezeni sporadično ulaze i izlaze iz mode. Najsvežiji primer za to je trenutna popularizacija uzorka zmijske kože, o kome smo pisali u jednom od prethodih tekstova, ali i popularizacija šara loparda o kojima ćemo sada pisati i koje mnogi nazivaju trendom sezone. U prilog popularizaciji leopard printa ide i skorašnja aktuelizacija takozvanog mob wife trenda, na koji smo se takođe kritički osvrnuli. O usponu pomenutih trendova svedoče i motivi iz poslednjih kolekcija svetskih brendova.

Ako smatrate da bi se leopard print uklopio uz vaš stil i shodno tome želite da ispratite ovaj trend, u nastavku ćemo vam dati par korisnih saveta kako da to učinite sa ukusom.

Najlakši način da postignete ovaj trendy izgled je uz moderne torbe sa uzorkom.

Još jedan od načina jeste da potražite dobro skrojene komade kao što su pantalone ili suknje sa uzorkom. Bonus poene možete ostvariti, u slučaju da izbor materijala suknje padne na saten.

Leopard šara na bundama koje su u usponu, usled popularizacije upravo mob wife estetike, ili jakne za prelazni period, takođe se mogu lako uklopiti uz ostatak garderobe koju već posedujete.

Gotovo je nemoguće koristi leopard uzorak kao fokalni deo odevne kombinacije. Jedini izuzetak u našim očima predstavljaju haljine od prirodnih materijala, svedenog kroja. Ako se odlučite na ovaj hrabar potez, ne uparujete ih uz aksesoare jakrih boja. Držite se neutralnih boja prilikom stilizovanja haljina sa šarom i to prvenstveno bele, bež ili crne, kako bi održali balans modernog i sofisticiranog.

Ukoliko, pak, volite da se istaknete i eksperimentišete bojama i materijalima svojih odevnih kombinacija, predlažemo vam komade od tekasa ili one u crvenim nijansama.

Ipak, budimo svesni činjenice da nisu svi trendovi dopadljivi svakoj osobi. Ne trebamo im robovati, već ih trebamo prilagoditi ličnim afinitetima. Stoga, ako želite da donekle ispratite trend leopardovih šara, možete to učiniti i suptilnim detaljima – monohromatski.

Foto: Instagram/@hannnahtaylor
Foto: Instagram/@xenijaart

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Boja 8. marta – ultimativna galerija ljubičastih odevnih kombinacija

Sledeći članak

Nicolas Ghesquière revijom proslavio 10. godinu rada u Louis Vuittonu

Ne propustite

Nakit koji je pristupačan, a poznate ličnosti ga rado nose

Zašto nakit mora da bude skup da bi bio nošen, u trendu

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Kako su u “ono vreme” modni listovi doprineli emancipaciji srpskih žena?

U srpskoj prestonici je dolaskom štampe i modnih magazina tokom 20. veka,