Foto: Instagram @nicolasghesquiere

Nicolas Ghesquière revijom proslavio 10. godinu rada u Louis Vuittonu

Početak
07/03/2024

Nicolas Ghesquière jedan je od najoriginalnijih dizajnera današnjice. Na Nedelji mode u Parizu proslavio je desetu godišnjicu rada na mestu umetničkog direktora Louis Vuitton. U nastavku teksta pročitajte kako je dizajner obeležio deceniju rada za ovaj čuveni brend.

Nicolas Ghesquière rođen je 1971. godine u Cominesu, u Francuskoj. Svoju karijeru u modnoj industriji veoma mlad, radeći kao praktikant u različitim modnim kućama. Vrhunac je dostigao jako mlad, sa samo 25. Godina,  kada je preuzeo poziciju kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, 1997. godine. Pod njegovim vođstvom, Balenciaga je postao sinonim za brend sa revolucionarnim dizajnom i privukao je pažnju kritičara i poznatih ličnosti širom sveta.

Nicolas 2013.godine prelazi u Louis Vuitton kao kreativni direktor ženske kolekcije, nasleđujući mesto od Marca Jacobsa. Njegov dolazak bio značajan događaj u modnoj industriji i dočekan je sa velikim očekivanjima. Od tada, on je nastavio da evoluira i transformiše Louis Vuitton, oživljavajući brend sa svojim modernim, avangardnim pristupom dizajnu.Njegove kolekcije su često inspirisane futurizmom i tehničkim inovacijama, istovremeno zadržavajući klasične elemente po kojima je brend Louis Vuitton poznat.

Od samog početka rada u Ghesquière je svoje revije održavao u brojnim arhitektonskim znamenitostima, a prvu kolekciju predstavio je u čuvenom muzeju Luvru u Parizu. Deset godina kasnije odlučio je da svoju godišnjicu rada obeleži na mestu gde je sve počelo.

Unutrašnjost Luvra ispunio je ogromnim lusterom oblika lopte, a samoj reviji prisustvovalo je 4000 gostiju. Nekoliko gostiju je čak nosilo i arhivske komade iz njegove prve kolekcije. U novoj kolekciji ostao je dosledan svom futurističkom dizajnu. Metalik printovi, izgled kože i puno perja, podsetilo je goste na njegove starije kolekcija. Suknje A kroja i geometrijski krojevi i printovi, pored krznenih komada privukli su veliku pažnju. Dominaciju srebrne i ledeno plave mnogi su protumačili kao viziju za budućnost ovog brenda.

Nicolas Ghesquière je kao i uvek privukao dosta pažnje. Čestitamo mu na deset godina rada u Louis Vuitton-u i sa nestrpljenjem očekujemo njegove buduće modne inovacije i projekte.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako da sofisticirano stilizujemo trend sezone – leopard print?

Sledeći članak

Slike iz prošlosti – dokaz kako su dame nekada izgledale

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je