Foto: Instagram/ @ ardentaustenfan

Ikonični modni momenti u čuvenim filmovima

Početak
18/02/2024

Kombinacija mode i filma je oduvek bila nepogrešiva, moda je vrlo često omogućavala uvid u samu psihologiju lika. Neki modni momenti su toliko ostavljalu bez daha, da su postali legendarni u istoriji kinematografije. U nastavku teksta možete videti najupečatljivije modne momente, iz nekih od vaših omiljenih filmova.

,,Pretty woman“ – Džulija Roberts

Ikonična crvena haljina Džulije Roberts u filmu ,,Pretty woman“ postala je simbol osnaživanja i seksipilnosti žena. Momenat dijamantske oglice na njenom vratu dodatno doprinosti gracioznosti i eleganciji. Haljina je dizajnirana od strane Merilin Vens koja je svojom kreacijom savršeno prenela suštinu filma, a to je da  ,,svako može bii princeza“.

,,Breakfast at Tiffany’s“ – Odri Hepbrn

U prvim minutima filma ,,Breakfast at Tiffany’s“, Odri se pojavila u crnoj satenskoj večernjoj haljini, koja je bila duga do poda, bez rukava i blago skupljena u struku sa prorezom koji vodi do butine na jednoj nozi. Odri je uz to nosila crne rukavice do laktova i predivnu višedelnu bisernu ogrlicu. Živanši je na sve to dodao i velike crne naočare, i time doprineo u stavarnju najpoznatijeg modnog momenta u filmskoj industriji pod nazivom ,,mala crna haljina“.

,,Clueless“ – Alisija Silverstoun

Kultno odelo sa kariranom suknjom u filmu ,,Clueless“, predstavlja glavnu temu mode 90-ih. Kombinacija žute i crne boje na odelu, sa visokim belim čarapama, nastavlja da utiče i na današnje modne trendove.

,,Atonement“- Kira Najtli

Nezaboravna zelena haljina koju smo imali prilike da vidimo na Kiri Najtli, ostavlja bez daha kao i sam film ,,Atonement“. Zelenu haljinu dizajnirala je Žaklin Duran, a magazin ,,In style“ progalsio ju je najlepšim filmskim kostimom svih vremena. Haljina je lagana, rađena od čiste svile, a njenoj zavodljivosti još više doprinose gola leđa i duboki dekolte.

,,How to lose a guy in 10 days“- Kejt Hadson

Može li ijedan modni tekst o flmu proći, bez žute svilene haljine, koju nosi Kejt Hadson,  kako stoji na stepenicama i okreće se, ponosno pokazujući haljinu svom partneru. Haljina koja odiše senzualnošću, dizajnirana je od strane Karen Peč, a kreirana je na osnovu dijamantske ogrlice iz zlatare Hari Vinston. Ova žuta haljina, veliku pažnju je privukla svojim otvorom na leđima, koji je prekinut ukrštanjem dve satenske trake, što doprinosi samoj eleganciji.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Priča o matrijarhatu u holandskoj kraljevskoj porodici

Sledeći članak

Imena porodičnih srodnika koja donose nedoumice

Ne propustite

Viralna senzacija iz Dubaija – priča o čokoladi koja osvaja svet

Dubai čokolada postaje svetski hit. Šta je to što je čini posebnom?

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i