“HOUSE OF GUCCI” POKRENUO LAVINU: Stiže nova TV serija o Kristijanu Dioru i Coco Chanel

Početak
13/02/2022

Nakon popularnog uspeha House of Gucci, filmska industrija konačno ponovo pronalazi inspiraciju u modnim pistama. Apple TV+ je upravo najavio novu seriju, The New Look, u kojoj igraju Ben Mendelson i Juliette Binoche kao Kristijan Dior i Coco Chanel.

Serija će prikazati promenljive odnose dizajnera i nastanak Diorovog kroja novog izgleda u posleratnom periodu u Parizu. U godinama neposredno posle Drugog svetskog rata, Diorov kroj postao je međunarodna vest. Njegove jakne sa VASP strukom i pune suknje bile su u direktnoj suprotnosti sa Chanelinom slobodnijom, nestrukturiranom odećom. Lično, ni dizajneri nisu mogli biti drugačiji, a Dior je uživao u pastoralnim hobijima kao što je baštovanstvo, dok je Chanel zabavljala u visokom društvu i bila slavna u krevetu (bukvalno).

Producent serije je Todd A. Kessler i obećava da će pokriti sve periferne figure u životu Diora i Coco Chanel, uključujući Iva Sen Lorana, Pjera Balmena, Kristobala Balensijagu i Ibera de Živanšija. Nijedan od brendova još nije komentarisao seriju, ali ako je House of Gucci ikakva indikacija, možda će i ovu seruju prećutno podržavati izdaleka.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

U IME OCA I SINA I KUĆE GUCCI Ukratko o dugoočekivanom filmu “The House of Gucci”

Sledeći članak

Osam puta ušla u Ginisovu knjigu rekorda: Činjenice koje niste znali o Beyonce

Ne propustite

Priča o čuvenom beogradskom “Zlatnom papagaju”

Krajem sedamdesetih godina, kafići su bili retka pojava u Beogradu, a jedan

Bolero – priča o zapostavljenoj jugoslovenskoj grupi

Iako je njihov bend trajao svega par godina snimili su jedne od

Naša preporuka – serije inspirisane stvarnim događajima

Donosimo vam  serije koje su izuzetno intrigantne jer su zasnovane na stvarnim