/

“HOUSE OF GUCCI” POKRENUO LAVINU: Stiže nova TV serija o Kristijanu Dioru i Coco Chanel

Nakon popularnog uspeha House of Gucci, filmska industrija konačno ponovo pronalazi inspiraciju u modnim pistama. Apple TV+ je upravo najavio novu seriju, The New Look, u kojoj igraju Ben Mendelson i Juliette Binoche kao Kristijan Dior i Coco Chanel.

Serija će prikazati promenljive odnose dizajnera i nastanak Diorovog kroja novog izgleda u posleratnom periodu u Parizu. U godinama neposredno posle Drugog svetskog rata, Diorov kroj postao je međunarodna vest. Njegove jakne sa VASP strukom i pune suknje bile su u direktnoj suprotnosti sa Chanelinom slobodnijom, nestrukturiranom odećom. Lično, ni dizajneri nisu mogli biti drugačiji, a Dior je uživao u pastoralnim hobijima kao što je baštovanstvo, dok je Chanel zabavljala u visokom društvu i bila slavna u krevetu (bukvalno).

Producent serije je Todd A. Kessler i obećava da će pokriti sve periferne figure u životu Diora i Coco Chanel, uključujući Iva Sen Lorana, Pjera Balmena, Kristobala Balensijagu i Ibera de Živanšija. Nijedan od brendova još nije komentarisao seriju, ali ako je House of Gucci ikakva indikacija, možda će i ovu seruju prećutno podržavati izdaleka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije