Osam puta ušla u Ginisovu knjigu rekorda: Činjenice koje niste znali o Beyonce

Početak
27/03/2022

Beyonce godinama važi za jednu od najpopularnijih svetskih pop zvezda. Svojom pojavom intrigira još od najranijeg pojavljivanja i ne prestaje da iznenađuje svojim scenskim nastupima i slušanim numerama.

Život ove zvezde itekako je intrigantan, mnoge zanimljive činjenice nisu široko poznate javnosti. U današnjoj rubrici izdvajamo vam činjenice koje niste znali o Beyonce.

 • Njen omiljeni broj je 4.

Beyonce je rekla da je broj 4 za nju poseban, jer predstavlja važne datume u njenom životu. Rođena je 4. septembra, njena majka 4. januara, a njen muž 4. decembra. Takođe, njena godišnica braka je 4. aprila. Njen četvrti studijaski album nosi upravo taj naziv – Četiri.

 • Ime je dobila po devojačkom prezimenu svoje majke.

Nakon udaje, njena mama se bojala da će njeno devojačko prezime iščeznuti, pa je svoju ćerku nazvala svojim prezimenom.

 • Sa sedam godina pobedila je na takmičenju talenata gde su se takmičili učesnici duplo stariji od nje.

Ova bobeda je inspirisala njenog oca da je prijavi na druga takmičenja talenata, jer su njenom pojavom i vokalom svi bili oduševljeni. Osvojila je 35 pobeda zaredom.

 • Vežbala je svoje vokalne sposobnosti tako što je istovremeno pevala i trčala.

Njen otac je tvrdio da bi joj to bila dobra osnova za istovremeno igranje i pevanje. Tu tehniku je i kasnije upržnjavala.

 • Svoju popularnu pesmu Crazy in love napisala je za svega dva sata, sa mamurlukom.
 • Svojevremeno je imala alter-ego pod nazivom Sasha Fierce.

Sasha je nastala kao produkt treme koju je Beyonce osećala na sceni, gde nikako nije mogla da se opusti. Kroz psihoterapije, sa svojim psihologom stvorila je alter-ego koji bi zabavljao ljude scenskim nastupom. Beyonce se tako oslobodila treme i vremenom je Sasha Fierce nestala, a jedan njen album po njoj nosi ime.

 • Beyonce je prvi ženski izvođač čijih se prvih 6 albuma zaredom kotiralo na 1. mesto kao najslušaniji.
 • Dobila je ponudu da igra u filmu A Star Is Born.

Beyonce je prihvatila ponudu reditelja da igra u ovom nagrađenom filmu, ali nakon što je mesecima pokušavala da uskladi obaveze, videvši da to nije moguće, morala je da odustane, pa je ulogu preuzela pevačica Lady Gaga.

 • Svoj honorar iz filma Cadillac Records donirala je u dobrotvorne svrhe centru za odvikavanje od droge Phoenix House.

„Kroz njihove priče, shvatila sam da svi imamo svoje lične borbe i da svi imamo nešto da prevaziđemo… Zavisnost je bolest i ove prelepe žene koje sam upoznala nisu izabrale da postanu zavisnici, već izabrali su da postanu bolji“, rekla je Beyonce, obrazloživši svoju odluku.

 • Ima doživotno članstvo za besplatnu hranu u lancu restorana koji prodaje takozvane Popaje.

Kada je vlasnik saznao da ih pevačica obožava, dobila je doživotnu kartu da može dobijati svoju omiljenu hranu kada god i gde god poželi u njihovom restoranu.

 • Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda čak 8 puta:

Beyonce je u Ginisovu knjigu rekorda ušla zajedno sa svojim suprugoj Jay Z-em, kao par sa najvećom zaradom u Holivudu, a onda i drugi put kao pevačica sa najvećom zaradom od 80 miliona dolara prema Forbsovoj listi slavnih iz 2008. godine.

Kada je Beyonce javnost obavestila da je trudna na svom MTV nastupu 2011. godine koji je počeo rečenicom “Želim da osetite ljubav koja raste u meni“, ta vest je bila najtvitovanija po sekundi. Dostigla je svetski rekord Tvitera od 8.868 tvitova po sekundi.

 • 13. decembra 2013. godine, Beyonce je objavila svoj novi album, bez ikakve najave i iznenadila fanove. Tada je postavila novi rekord, jer je za svega tri dana to postao najprodavaniji album na iTunes-u.

Tidal je namenjen za strimovanje muzike visokog kvaliteta zvuka i snimka, a lansirala ga je norveška kompanija Aspiro. Beyonce i Jay Z su 2015. godine kupili ovu kompaniju (čiji su suvlasnici sada još petnaestak poznatih izviđača) i postali prvi vlasnici ovakve kompanije iz muzičke branše.

 • Queen Bey je najodlikovanija pevačica čuvenog MTV-a. Ima ukupno 24 pobede, nadmašivši Madonu sa 20. U avgustu 2016. osvojila je čak osam trofeja u jednoj noći.
 • 1. februara 2017. Beyonce je otkrila da je trudna i da nosi blizance, objavivši fotografiju na instagramu. Ušla je u istoriju rekorda sa 7,2 miliona lajkova za 20 sati.
 • 2017. godine proglašena je najnominovanijom umetnicom Gremi nagrade, sa 62 nominacije i 22 nagrade.
 • Gleda snimke svojih nastupa

Kada god je na turneji, ne propušta snimke svojih nastupa, kako bi ih objektivno procenila i udelila sebi konstruktivnu kritiku šta bi trebalo ispraviti i dodati. Beyonce je uključena u svaki svoj projekat podjednako kao i ostali članovi tima.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

“HOUSE OF GUCCI” POKRENUO LAVINU: Stiže nova TV serija o Kristijanu Dioru i Coco Chanel

Sledeći članak

Umetnost Bogdana Pavlovića u srcu Francuske prestonice: Srpski slikar o putu svog stvaralaštva

Ne propustite

Priča se: Leonardo DiCaprio će igrati Frenka Sinatru u novom filmu?

Mark Tven je jednom rekao: “Starost je slučaj uma nad materijom.” Kada

“Ona spava” – tragedija sakrivena u stihovima pesme Zdravka Čolića

Smrt osamnaestogodišnje devojke inspirisala je pesnika Velizara Čofranca da napiše tekst pesme “Ona

Da li znate da jedan muzički hit pripada Čarliju Čaplinu?

Čarli Čaplin, čije je pravo ime bilo Charles Spencer Chaplin, rođen je