Foto: Pexels

Donosimo vam savet kako da sačuvate usne od pucanja

Početak
09/12/2023

Niko ne podnosi suve, ispucale usne. Potrebno je da znate kako pravilno negovati ovaj deo lica, a mi smo zbog toga pripremili članak koji upravo govori o tome na koji način morate da negujete svoje usne zarad sjaja i mekoće.

1. Nemojte prečesto da ih oblizujete

Svojstveno nam je da zimi češće oblizujemo usne, čak i nesvesno, jer se lako suše. Na ovaj način pljuvačka ostaje na površini što dodatno šteti usnama.

2. Nanesite balzam za usne

Najlakši i najčešći način da naše usne budu zdrave i punije jeste korišćenje balzama dobrog kvaliteta (bez parabena i alkohola) noću. To će pomoći da se naše usne hrane i vlaže dok spavamo, piše Eklinika.

Foto: Pexels

3. Namažite zaštitni sloj

Kada tokom dana izlazimo iz kuće, zajedno sa balzamom za usne preporučuje se korišćenje kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom od sunca (SPF). SPF deluje kao zaštitni sloj koji sprečava pigmentaciju i sušenje.

4. Budite stalno hidrirani

Jasno je da ako je telo dovoljno hidrirano, biće i usne. Zimi ne osećamo veliku žeđ, ali bez obzira na to, treba da vodimo računa i da pratimo koliko puta u toku dana pijemo vodu.

5. Piling

Nežni piling može pomoći u uklanjanju mrtve kože. Isprobajte ova veoma efikasna kućna lekovita sredstva koja su korisna i mogu da pomognu da napravite piling za usne i vratite im prirodnu mekoću.

Za suve i ispucale usne preporučuje se piling od meda i šećera (poželjno smeđi šećer). Ovi sastojci bogati su antioksidansima i mogu se koristiti i kao balzam za usne za zaštitu od UV zraka.

Način upotrebe: Pomešajte med i šećer u odnosu 1:2 i nežno trljajte usne 5 do 10 minuta, a zatim ih isperite mlakom vodom.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Muškarci – nega brade i lica tokom zime

Sledeći članak

Donosimo vam savete za negu poput Francuskinja

Ne propustite

Izdvajamo nekoliko razloga zbog čega nije dobro nositi šminku svaki dan

Zbog određenih ideala o lepoti koji su nametnuti ženama, postalo je nezamislivo

Tri najvažnija slova leta – SPF i šta sve morate da znate o zaštiti od UV zračenja

Biti na odmoru ne znači nužno da po svaku cenu treba da

Džulija Roberts nije više zanosna crvenokosa: glumica prešla u plavuše

Džulija Roberts opredelila se za plavu boju kose i svoj prepoznatljivi crvenokosi