Foto: Instagram/marioncotillard

Donosimo vam savete za negu poput Francuskinja

Početak
11/12/2023

Francuskinje su poznate kao šik, upečatljive i nezavisne dame, a mi smo za vas pripremili glavne bjuti savete za negu koje upravo one koriste. Iza manjeg se uvek krije mnogo… Zaplovite u svet njihove rutine i ukoliko želite da izgledate poput njih, pokušajte da se makar dela pridržavate.

Masaže su obavezne

Sve što pomaže boljoj cirkulaciji, popravlja tonus mišića lica i tela i smanjuje celulit, nalazi se na spisku većine Francuskinja. Dobru liniju i peglanje bora postižu raznim tretmanima poput limfne drenaže, masaže lica i tela, anticelulit tretmana, lekovitim kupkama od blata. Uz dobar izgled koji omogućuju, ovi tretmani popravljaju raspoloženje i kvalitet sna, što je jedan od važnih faktora za svež izgled.

Šminku gotovo ne treba nositi

Manje je više – deviza je koje se drže. Teška šminka ne može da prikrije lošu negu, umornu, zapuštenu i izboranu kožu, čak je često samo i ističe. Tako je njihov neseser prilično praznjikav, u njemu se često nalaze samo maskara, rumenilo, korektor. Puder koriste u malim količinama, ali balzam za usne u velikim. Ali da biste do uspele, vaš ten treba da bude savrešn, a tu se krije mnogo vode, mnogo nege.

Ulaganje novca u kozmetiku

Da biste mogle lako i brzo da se spremite uz minimalnu količinu šminke, a da i dalje izgledate fenomenalno, podrazumeva se da imate negovanu i blistavu kožu. Francuskinje ulažu najviše novca u preparativnu kozmetiku u odnosu na sve Evropljanke. Koliko štede na šminki, toliko daju na serume, preparate za hidrataciju, pilinge, antiejdž kreme i sredstva za čišćenje kože.

Veština nanošenja preparata za negu

Koliko je bitno da preparat za negu bude kvalitetan, toliko je i bitno kako ga nanosite ako želite da izvučete maksimum iz njega. Ujutru i uveče laganom masažom nanose se serum i krema. Koža se čisti uljanim ili mlečnim sredstvima, ne sapunom. U kupke obavezno dodaju koju kap ulja i znaju da posle četrdesete koža ne sme da se isušuje, već isključivo obilno hidrira. Dakle, ako želite da budete negovane, morate da budete obaveštene.

Prethnodni članak

Donosimo vam savet kako da sačuvate usne od pucanja

Sledeći članak

Saveti protiv pucanja noktiju tokom zime

Ne propustite

foto:pinterest/@WWD

Ko je Pat McGrath, umetnica koja je zasenila svet šminkom na reviji Maison Margiela?

U svetu šminke postoji jedno ime koje stoji kao stub kreativnosti, inovacije

U Beogradu predstavljena nova Kérastase premiére linija za negu kose

Kosa, kao simbol ženstvenosti i senzualnosti, je savršen način za ispoljavanje naše

Imamo odgovor na pitanje – koje labello je najbolje za negu usana?

Usne su jedan od najosetljivijih delova tela i zaštićene su samo tankim