Foto: Pexels

Muškarci – nega brade i lica tokom zime

Početak
06/12/2023

Zimski meseci predstavljaju period godine kada je naša koža izložena brojnim izazovima poput hladnoće, vetra i suvog vazduha, koji mogu da naruše njeno zdravlje. Često negu vezujemo za lepši pol, ali jednako je važno da i muškarci brinu o zdravlju svoje kože – o najvećem čovekovom organu. U nastavku teksta za vas smo izdvojili osnovne korake nege muškaraca tokom zime.

Hidratacija kože

Hidratacija kože neizostovan je deo nege tokom cele godine, a u toku zime dobija poseban značaj. Pre svega važno je da muškaraci odrede svoj tip kože, kako biste na osnovu toga znali koje preparate da koriste. Kod izrazito suve kože preporučuju se bogate hidratantne kreme koje sadrže sastojke poput shea maslaca, glicerina ili hijaluronske kiseline, dok se za masnu kožu preporučuju laganije kreme obogaćene vitaminima, poput vitamina E ili C. Moramo napomenuti da samo spoljašnja hidratacija nije dovoljna za održavanje zdravlja kože, već je tu i unutrašnja hidratacija, pod kojom podrazumevamo balansiranu ishranu i unos dovoljne količine tečnosti.

UV zaštita

Da, dragi muškarci dobro ste pročitali! Iako je zima, UV zračenje može i dalje oštetiti kožu, što kasnije može izazvati različita oboljenja, ali i ubrzano starenje kože. Zato koristite kremu sa zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od sunčevih zraka i zapamtite koža pamti sve.

Foto: Pexels

Nega usana

U toku zime često mučimo muku sa ispucalim usnama, ali evo kako to možemo da sprečimo. Koristite balzam za usne sa visokim faktorom hidratacije. Izaberite proizvod koji sadrži prirodne sastojke poput pčelinjeg voska, shea maslaca ili kokosovog ulja. Takođe, važno je da jednom do dva puta nedeljno uradite blagi piling, možete ga napraviti i kod kuće kombinacijom smeđeg šećera i meda.

Nega brade

Znamo da brada predstavlja važan simbol za svakog muškarca i da osim estetske uloge ima i zaštitnu ulogu. Ona predstavlja barijeru koja naročito u zimskom periodu štiti kožu od dejstva različitih spoljašnjih činioca. Zbog toga vam izdvajamo par korisnih saveta za njenu negu tokom zime. Perite bradu blagim, hidratantnim šamponom i regeneratorom kako biste očuvali vlagu i sprečili isušivanje kože ispod brade. Primena različitih balzama i ulja mogu pomoći u omekšavanju same dlake, čime dodatno štitimo kožu od isušivanja.

Takođe, redovno trimanje brade važno je za održavanje njene urednosti, ali se u zimskim mesecima preporučuje da ostaviti malo dužu bradu kako biste dodatno zaštitili kožu od hladnoće.

Pred nama su zimski dani koji nam donose brojne praznike i povode za slavlja. Zato se i vi, dragi muškarci, pobrinite da pre svega vaša koža bude zdrava i negovana, kako biste se osećali sjajno u najlepšem periodu godine.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Izdvajamo najkvalitetnije zimske ruževe za usne

Sledeći članak

Donosimo vam savet kako da sačuvate usne od pucanja

Ne propustite

Naša preporuka: Jedan proizvod koji će zameniti četiri koraka u vašoj letnjoj rutini šminkanja

Sa dolaskom leta i toplijih dana, prilagođavamo sve svoje navike visokim temperaturama.

Italijanski luksuzni parfemi čiji će vas mirisi “odvesti na more”

Ako tražite luksuzni parfem, Italija je uvek dobra inspiracija. To je zemlja

Predstavljen novi dizajn bočice kultnog Chanel parfema

Kultni Chanel miris – N°5 L’EAU dolazi u ograničenom izdanju, a njegov