Foto: Pexels

Zapišite recept za najukusniju toplu čokoladu

Početak
13/11/2023

S hladnijim vremenom u nama se budi želja za već tradicionalnim  napitkom – toplom čokoladom. Osim što je savršen napitak, topla čokolada blagotvorno utiče na raspoloženje jer ako je kvalitetno pripremljena, sadržaće niz vitamina, minerala, biohemijskih sastojaka i antioksidansa.

Topla čokolada može potaknuti i mikrocirkulaciju u koži. Naše raspoloženje se poboljšava dok je pijemo, a u našem se mozgu oslobađaju serotonin i ednorfini koji nas umiruju.

Foto: Pexels

Kako pripremiti kvalitetnu i ukusnu toplu čokoladu?

Prednost pripreme domaće tople čokolade jeste to što možete kontrolisati njenu gustoću i količinu šećera. Danas postoje bezbroj recepata za nju, a mi vam u nastavku donosimo kvalitetan i ukusan, koji će vas sigurno oduševiti.

Potrebni sastojci za dve veće šoljice:

  • 2 kašičice šećera
  • 100 g čokolade po izboru
  • 2 šoljice punomasnog mleka

Uputstvo za pripremu:

  1. U lončić na srednjoj vatri zagrejte mleko, ali pripazite da ne prokipi. Ako volite slađu toplu čokoladu, u mleko dodajte dve kašičice šećera.
  2. Dok se mleko zagreva, na sitno izrendajte čokoladu i zagrejte je da se rastopi. Dok zagrevate čokoladu, nežno mešajte i pazite da ne zagori.
  3. Kada se mleko zagreje, pomerite ga sa vatre i dodajte rastopljenu čokoladu. Još jednom dobro promešajte i napitak prelijte u dve veće šoljice. Ukrasite toplu čokoladu šlagom, šarenim mrvicama ili usitnjenim lešnicima.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Da li znate koja je najstarija kuća u Beogradu iz 1727. godine?

Sledeći članak

Lana i Martina otkrivaju svet Influensiga, njegove mane i prednosti

Ne propustite

Chloe Wine Collection – elegantne vinske flaše za luksuzne prolećne i letnje momente

Proleće je donelo sjajnu saradnju između Chloe Wine Collection i dizajnerke Lele

Održan festival dobrostanja – inspiracija za život u ravnoteži

U svetu gde brz tempo života i stalna trka za uspehom postaju

Koje cveće saditi tokom proleća da bi vam letnja bašta bila raznobojna?

Proleće je godišnje doba pogodno za sadnju biljaka i za njihov rast,