Foto: Instagram/ @coperni

Coperni predstavio torbu napravljenu 99% od vazduha

Početak
05/03/2024

Poznati dizajneri se iz kolekcije u kolekciju trude da prevaziđu sebe i da svojim komadima ostave trag u istoriji mode. Brend Coperni je otišao korak dalje lansirajući pred kraj Nedelje mode u Parizu avangardnu torbu – Air Swipe Bag.

Brend Coperni ostaće zauvek upaćen po čuvenoj slip haljini napravljenoj od tkanine u spreju, koju je na reviji proleće/leto 2023. iznela manekenku Belu Hadid. Futuristički brend nam ovog puta donosi najnoviju inovaciju koju će biti predstavljena u sklopu kolekcije jesen/zima 2024.

Air Swipe Bag predstavlja torbu napravljenu od 99% vazduha i 1% stakla. Tvorac ovog neobičnog komada je profesor Ioannis Michaloudis, za pravljenje ove torbe iskoristio NASA aerogel sa silicijumom. Aerogel je najlakši čvrsti materijal, a težina ove torbe iznosi svega 33 grama. Ujedno ona predstavlja i najveći predmet napravljen od ovog materijala.

Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant su se za kratko vreme pozicionirali na listu  brendova od kojih uvek očekujemo nešto inovativno i zadivljujuće. Coperni nikada ne razočara, a ova torba će definitivno ostati zapisana u istoriji mode.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Jacqumues najmlađi dizajner koji je ikada dobio orden francuskog ministarstva

Sledeći članak

Boja 8. marta – ultimativna galerija ljubičastih odevnih kombinacija

Ne propustite

Povratak broševa: Sciaparelli estetika ponovo vlada svetom mode

U svetu mode, trendovi često prolaze kroz cikluse obnavljanja, a jedan od

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i