Foto: Printscreen

Živa skulptura – haljina o kojoj danas bruji čitav svet

Početak
02/10/2022

U toku je Nedelja mode u Parizu (26. septembar – 4. oktobar). Mnogi prestižni brendovi svoje kreacije pokazali su široj publici, a jedan se posebno istakao svojom idejom koja će ući u istoriju mode. Naime, u pitanju je brend Coperni.

Ovako se može opisati revija pariškog brenda iza kojeg stoje Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant.

Za kolekciju proleće/leto 2023. ovaj je dizajnerski dvojac pomaknuo granice modne tehologije. Svojim su potezom, kažu, hteli da obnove svoju estetiku. A o kakvom se tačno potezu radi?

Revija je počela prikazivanjem zanimljivih komada. Dizajneri su se ozbiljno poigrali proporcijama, od prenaglašenih bokova do preteranog drapiranja tkanine na mini suknjama. Pažnja je posvećana i dodacima. Između ostalog mogle su se videti sunčane naočare inspirirane Matrixom koje su doprinele prepoznatljivoj futurističko-šik estetici brenda.

Dvojac je nastavio zadirati i u svet tehničkih konstrukcija. Bilo je tu holografskih cvetnih printova te uskih haljina na kojima pojedine delove tkanine povezuju metalni kolutići nalik telefonskoj žici. A onda se dogodio trenutak za pamćenje, jedan od onih koji menja svet mode i to zahvaljujući Fabricani, patentiranom materijalu za prskanje iz limenke koji se stvrdne u nosivi tekstil.

Finale modne revije bilo je fokusirano na zvezdu sa piste, manekenku Belu Hadid, koja se na pozornici pojavila samo u donjem vešu.

Nakon toga, tim stručnjaka predvođen dr. Manelom Toresom, direktorom firme Fabrican i pronalazačem tkanine za prskanje, kreirao je savršenu minimalističku Coperni slip haljinu. Učinili su to direktno na telu manekenke. Tečnost je brzo (za manje od 10 minuta) postala kruta haljina, a Bela ju je iznela na pravi način.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Zašto želite da ličite jedni na druge?

Sledeći članak

Zanimljivosti koje niste znali o Nedelji mode u Parizu

Ne propustite

Volite loaferice, ali ne znate kako da ih kombinujete? Imamo savete za vas

Modni poznavaoci se slažu da su loaferice apsolutni modni hit ove sezone,

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Mirjam Krajina ispred brenda Row Bag kreirala prvu torbu od piva: donosimo vam (sve) detalje

Raw Bag™ i Sabant, zagrebački brendovi koji vole inovacije i dizajn, objavili