Villajoyosa: grad proglašen za najlepši skriveni dragulj Evrope

Početak
02/05/2024

Uzbudljive vesti dolaze iz Villajoyose, šarmantnog španskog gradića na obali Costa Blanca. Prema najnovijoj rang listi objavljenoj od strane European Best Destinations, Villajoyosa je zasijala kao najlepši skriveni dragulj Evrope, na obali Mediterana za 2024. godinu.

Ova vest nije iznenadila one koji su već imali privilegije da posete ovaj čarobni grad. Villajoyosa, takođe, poznat i kao Joyful Village, oduvek je bio poznat po svojoj neverovatnoj lepoti, bogatoj istoriji i autentičnom španjolskom šarmu.

Kada sunce zalazi nad Mediteranom, Villajoyosa se pretvara u pravi spektakl boja. Njegove šarene kuće, koje su sada postale prepoznatljiv simbol grada, obasjavaju obalu svojim jarkim nijansama, stvarajući prizor koji oduzima dah. Mada, lepota Villajoyose seže puno dublje od njegovih fasada. Njegov stari grad, prepun uskih uličica i istorijskih znamenitosti, poziva posetioce na putovanje kroz vekove.

Foto: Pinterest/ traveltomtom.net

Plaže Villajoyose su takođe deo njenog čara. Od peščanih plaža do skrivenih obala, ovde svako može pronaći kutak za opuštanje i uživanje pod španjolskim suncem. Ali, ono što zaista izdvaja Villajoyosu od drugih evropskih destinacija je njena autentična kultura. Ovde se oseća duh lokalnog života, posetioci se mogu upustiti u istinsko iskustvo španskog načina života, od tradicionalnih festivala do gastronomskih sceijaliteta koji očaravaju.

Foto: Pinterest/ followmyfootprints.nl

Dok se ova vest širi svetom, čini se da je tajna ljepote Villajoyose napokon otkrivena. Za one koji su već imali priliku da posete ovaj španski biser, ovo je samo potvrda onoga što su već znali – Villajoyosa je istinski dragulj Evrope, čekajući da bude otkriven i voljen od strane svih koji traže autentično iskustvo i neverovatnu lepotu.

Ako vas je tekst iznad inspirisao, te planirate posetu Villajoyosi, u nastavku sledi vodič naših preporuka:

Foto: Pinterest/fascinatingspain.com
  • Obiđite šarene kućice: Glavna atrakcija u Villajoyosi su šarene kuće duž obale. Ove kuće su tradicionalno obojene jarkim bojama i stvaraju prekrasan prizor koji je vredno videti i fotografisati.
  • Šetnja starim gradom: Stari grad Villajoyose je labirint uskih ulica prepunih istorijskih zgrada, crkava i trgova. Šetnja ovim delom grada pruža uvid u bogatu istoriju  i tradiciju mesta.
  • Nezaobilazne su i plaže: Villajoyosa ima prelepe plaže sa finim zlatnim peskom i kristalno čistim morem. Neke od popularnih plaža uključuju Platja Centre (središnja plaža), Platja Paradís (rajska plaža) i Platja de Torres.
  • Suvenir sa putovanja – čokolada Valor: Valor je poznata španjolska fabrika čokolade koja se nalazi u Villajoyosi. Posetioci mogu posetiti muzej čokolade i samu fabriku, te uživati u raznim slatkim poslasticama.
Foto: Pinterest
  • Festivali i događaji: Tokom godine u Villajoyosi se održavaju razni festivali i događaji, uključujući proslave kralja Maga u januaru, karneval u februaru, kao i Uskršnji karneval.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Santorini više nije samo grčko ostrvo

Sledeći članak

Kako je Nikola Tesla završio na meniju najboljeg koktel bara na svetu?

Ne propustite

Naomi Campbell, BMW

Visoka moda i automobili: BMW predstavlja model inspirisan Naomi Campbell

Ako ste se nekada zapitali kakav uticaj jedna moćna i prelepa žena

Možda poželite da odsednete u njima: za ove hotele kruži priča da su ukleti

Ljudima su uvek zanimljive priče o duhovima i neobjašnjivim stvarima, a da

“Uloga čiraka” – Kako je držanje sveće postalo metafora suvišnosti?

Izraz držati sveću (nekome) znači posmatrati šta neko radi, bit svedok nečega,