Foto: Pinterest/ thevoyagersdiary.com

Santorini više nije samo grčko ostrvo

Početak
30/04/2024

Decenijama unazad, ostrvo Santorini predstavlja ikonu romantike i lepote, privlačeći putnike iz celog sveta da dožive čarobne zalaske sunca uz belu arhitekturu i mediteransku atmosferu. Inspirisana ovim čudesnim mestom, Kina je stvorila svoju verziju Santorinija – repliku koja oduzima dah i pruža posetiocima priliku da dožive delić grčke lepote bez potrebe da pređu hiljade kilometara.

Foto: Pinterest/ gregkanenopoulos

Kineski Santorini, smešten u jugozapadnoj provinciji Junan, i predstavlja identičnu atmosferu kosmopolitskog ostrva. Odmaralište “Dali, The Dream Land” sagrađeno je duž planinskog lanca Kangšan, sa pogledom na jezero, sadrži turističke gostionice, butike, hotele, restorane, apartmane i arhitekturu koja oponaša tipične krivudave uličice Santorinija, ukrašene cvećem. Kineski Santorini proteže se na površini od 370 hektara, a investicija je iznosila čak osam milijardi juana.

Kineska replika Santorinija je remek-delo arhitekture i inženjeringa, pažljivo kreirana da oživi duh originalnog ostrva. Beli zidovi i plavi krovovi karakteristični su za ovu destinaciju, dok se uske uličice i šarmantne terase protežu duž obale, pružajući autentično iskustvo grčkog života.

Foto: Pinterest/ bohoandsalty.com

Ova replika Santorinija u Kini predstavlja spoj snova i stvarnosti, pružajući jedinstvenu priliku da se doživi čarobna lepota ovog grčkog ostrva na potpuno nov način. Dok originalno Santorini i dalje privlači hiljade turista iz celog sveta, kineska replika predstavlja inspirativnu alternativu koja podstiče međunarodnu razmenu i razumevanje, dok istovremeno slavi lepotu i bogatstvo kultura širom sveta.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ružicasta oaza usred Srbije – tajna koju krije banja Pačir

Sledeći članak

Villajoyosa: grad proglašen za najlepši skriveni dragulj Evrope

Ne propustite

Naomi Campbell, BMW

Visoka moda i automobili: BMW predstavlja model inspirisan Naomi Campbell

Ako ste se nekada zapitali kakav uticaj jedna moćna i prelepa žena

Možda poželite da odsednete u njima: za ove hotele kruži priča da su ukleti

Ljudima su uvek zanimljive priče o duhovima i neobjašnjivim stvarima, a da

“Uloga čiraka” – Kako je držanje sveće postalo metafora suvišnosti?

Izraz držati sveću (nekome) znači posmatrati šta neko radi, bit svedok nečega,