Foto: Instagram/couture.to.the.max

Upoznajte najmlađeg dizajnera na svetu – Max Alexander

Početak
29/02/2024

Kao deca često maštamo o različitim poslovima kojima bismo voleli da se bavimo kada porastemo. Max Alexander nije gubio vreme, svoje snove je pretvorio u javu postavši najmlađi dizajner na svetu.

Max je rođen 2016. godine u Los Anđelesu kao sin američke scenografkinje i kanadskog advokata. Interesovanje za svet mode pokazao je rano, kada je sa samo četiri godine rekao svojim roditeljima da želi da postane krojač.

Roditelji su podržali njegove želje, te je završio predškolsku ustanovu “Little Dolphins by the Sea”. Kako je škola umetnički je orjentisana u njoj se prvi put susreće i upoznaje delima Vinsent Van Goga i Fride Kalo, ali i sa ostalim uticajnim stvaraocima umetnosti. Prve je kreacije napravio od plastične ambalaže, ukrasnih traka i ostataka materijala, koje je pronašao u ateljeu svoje majke, koja ga je nakon toga upisala na časove šivenja.

Brzo je napredovao i usledio je ključan korak za njegovu karijeru, te je 2021. godine pokrenuo svoj brend Couture to the Max. Na leto 2021. godine održao je svoju prvu modnu reviju u Los Anđelesu. Uprkos pandemiji kolekcija veselih boja, šarenih uzoraka I tropskih motiva oduševila je ljude širom sveta.

Od tada je Max dizajnirao modne komade za bronje poznate ličnosti, a jedna od njih je Šeron Stoun. Za nju je kreirao belu bundu od veštačkog krzna.

Estetika brenda “Couture to the Max” promenila se od svog nastanka, ali ostaje mladalačka i postavlja trendove, ističući žensko telo. Pored haljina, svoj brend širi i na liniju modnih dodataka, posteljina I stvari za dom. Sve nove ideje i trendove mladi dizajner prikazuje na svojim društvenim mrežama, zbog toga smo sigurni da će u budućnosti nastavljati da oduševljava ljubitelje mode.

Na OVOM LINKU pogledajte detaljnije Maksov rad.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Pozadina dizajna ove torbice će vas slatko nasmejati

Sledeći članak

Između stila i stereotipa: Office Siren trend na kritičkom pregledu

Ne propustite

Povratak broševa: Schiaparelli estetika ponovo vlada svetom mode

U svetu mode, trendovi često prolaze kroz cikluse obnavljanja, a jedan od

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i