Foto: Pexels

Udružite se – da nijedna beba u Srbiji ne bude gladna

Početak
22/01/2024

Udruženje “Anđeli severa” prošle godine podelilo 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom, ali sada im ponestaju humanitarne zalihe.

Udruženje “Anđeli severa” organizovaće u četvrtak, 25. januara, humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za bebe i deci sa invaliditetom koja će se održati između 17-21 časova na Ušću ispod Brankovog Mosta. (lokaciju pogledajte ovde)

Ovo udruženje pokrenula je porodica iz Bačke Topole, koja je organizovala prvu i jedinu solidarnu kuhinju za bebe do 2 godine. 

Oni već duže vreme samoinicijativno snabdevaju socijalno ugrožene porodice po Srbiji kako bi i njihovi mališani imali šta da jedu, a samo prošle godine su podelili 90.000 obroka bebama i deci sa invaliditetom.

S obzirom da su njihove humanitarne zalihe pri kraju, odlučili su da organizuju ovu manifestaciju i pozovu sve kompanije i pojedince da se u četvrtak okupe i doniraju potrepštine kako nijedna beba u Srbiji ne bi ostala gladna, prenose srpski mediji.

U pozivu na ovo humanitarno okupljanje oni su priložili i spisak stvari koje se mogu donirati u skladu sa mogućnostima donora. To su adaptirano mleko (dohrana) br 1,2 ili 3 (top prioritet), pelene veličine 2,3,4,5 i 5+ (top prioritet), dugotrajno mleko, kašice ili voćni sokići za bebe, instant pahuljice za decu, mleveni keks, griz ili pirinač, higijena za bebe, vlažne maramice, kreme i kupke. 

Foto: Pexels

Takođe, ljudima treba kontejner (shipping container) i to minimum 1, da bi mogli da skladište zalihe kao i materijal za zidanje i zidar dobrovoljac da im ozida u dvorištu temelj za taj kontejner.

Prethnodni članak

Ko je zaista bila kraljica Natalija Obrenović?

Sledeći članak

Kako se nekada iskazivala ljubav?

Ne propustite

Ko je Leonor od Asturije?

San svake devojčice jeste da postane princeza. Odmalena smo učene da smo

Sedite sa nama u kafe “Sloj” u čiji meni ćete se zaljubiti

Dorćol, na beogradskoj opštini Stari grad važi za jedan od najlepših delova

Pričom vas vodimo kroz najstarije hotele u Beogradu

Na mestu gde se stapaju istok i zapad, Beograd je privlačio goste