U šta se pretvaraju svetske modne revije? (VIDEO)

Početak
11/02/2023

Njujorška nedelja mode je u toku i trajaće do 15. februara, a sigurni smo da niste uspeli da ispratite svako dešavanje sa nje. Odličan primer za pitanje u našem naslovu jesu upravo revije u Njujorku, kojima je dotaknuta neka sasvim druga, pomalo čudna dimenzija kada je modni svet u pitanju.

Posle Balenciage i njenih kreacija, verovatno vas naša današnja priča neće iznenaditi. Mnogi će ovo da ospore i da tvrde kako je u dizajnerima proradila samo mašta, međutim, ipak se nadamo da je više vas koji će se složiti sa nama.

Naime, Collina Strada i njene kreacije iz godine u godinu sve više iznenađuju. U Njujorku 10. februara, predstavila je kolekciju koja je imala zadatak da podrži životinje pod sloganom Please Don’t Eat my Friends, ali ništa tu ne bi bilo čudno da modeli nisu izgledali upravo – kao životinje.

Više fotografija sa Collina Strada revije možete pogledati na OVOM LINKU.

U redu je podržavati ono što je suprotno čoveku, u redu je i stopiti se sa prirodom, ali nikako i ni po koju cenu od modne revije praviti cirkus. Uostalom, na defileima treba prikazati kolekcije koje će biti nosive ili u slučaju visoke mode – one koje će zauzeti mesta u muzejima. Ova kolekcija brenda Collina Strada, nismo sigurni da bi završila na bilo kome od vas, a daleko bilo u muzeju.

Da čitava priča bude još bizarnija, modeli su nosili životinjske glave koje su izgledale dosta bizarno.

Nije ovo upiranje prsta u pomenuti brend, već samo skretanje pažnje na ono što se dešava u svetu kada je moda u pitanju i kakva se poruka šalje. Njujork je naročito postao mesto na kojem se dešavaju sve čudnije modne revije i promovisanje takvih dizajnera.

Nakome će se naravno ovo dopasti zbog neobičnosti, ali rekli bismo da to ne sadrži poruku podrške životinjama, već jednostavno promovisanje ljudske gluposti.

Pogledajte video i sami ocenite:

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Gde i kako je nastala ikonična bela košulja?

Sledeći članak

Farel Vilijams – novi kreativni direktor Louis Vuitton muške linije

Ne propustite

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i

Otvorena spektakularna Dolce & Gabbana izložba u Italiji

Dolče & Gabana, poznati italijanski dizajneri otvorili su u Milanu izložbu “Od