Tamnoplavo odelo Brižit Makron nosi skrivenu poruku

Početak
25/04/2022

U drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj pobedu je odneo Emanuel Makron, koji ostaje na mestu prvog čoveka te zemlje. Veliki trijumf nije proslavio ispred Trijumfalne kapije, već na Marsovim poljima, pored simbola Grada svetlosti, Ajfelove kule. Društvo mu je pravila najveća podrška, supruga Brižit.

Prva dama važi za ikonu stila. Iako je ovog meseca proslavila 69. rođendan, malo je poznatih žena starije generacije koje bi mogle da stanu na crtu bivšoj učiteljici. A kako je Pariz savršeno mesto za deljenje modnih lekcija, učinila je to i sinoć, na velikoj proslavi gde je održala emotivan govor pošto je Makron dobio još jedan mandat, pa će i narednih pet godina boraviti u Jelisejskoj palati.

I za ovu priliku otmena Brižit izabrala je autfit o kom će se dugo pričati. Dominirala je tamnoplava, jedna od boja na francuskoj zastavi (prema jednoj verziji predstavlja prvo francusko kraljevstvo, dok prema drugoj sa crvenom i belom simboliše moto „sloboda, jednakost, bratstvo“). Umesto klasičnih revera, na kratkom blejzeru videli smo detalje u military stilu i srebrnu kragnu, a u ovom sjajnom izdanju malu, ali efektnu ulogu imale su i minđuše.

Šta reći, osim – svaka čast, madam Makron!

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Da li se pronalazite na spisku stvari koje Karl Lagerfeld nije podnosio?

Sledeći članak

MET GALA 2022: Koliko su poznati svojim izgledom uspeli da odgovore na temu glamurozne svečanosti?

Ne propustite

Povratak broševa: Schiaparelli estetika ponovo vlada svetom mode

U svetu mode, trendovi često prolaze kroz cikluse obnavljanja, a jedan od

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i