CASTLE ROCK ENTERTAINMENT

Stari praznični filmovi koji vraćaju u detinjstvo (a nije “Sam u kući”)

Početak
11/12/2023

Tokom odmora, između proslave i poseta prijateljima, morate pronaći vremena i za poneki film. Najbolji način za okupljanje porodice jesu upravo stari klasici koje su svi gledali, a mi vam u nastavku donosimo listu onih vanremenskih ostvarenja.

„Beskrajna priča“ je film iz 1984. koji je režirao Volfgang Petersen, a brojni kritičari svrstavaju ga u najljepše dečije fantastične filmove svih vremena. Bastijan je maštoviti i osećajni dečak koji je često žrtva nerazumevanja odraslih i zadirkivanja ostale dece. Bežeći pred grupom školskih nasilnika zaključa se na školski tavan, gde čitajući tajanstvenu knjigu ulazi u njen čarobni svet fantazije. Film je snimljen prema knjizi nemačkog pisca Mihaela Endea, kojega neki porede s legendarnim autorom Gospodara prstenova Tolkinom.

„Noćna mora pre Božića“ (The Nightmare Before Christmas) je američki animirani film iz 1993. reditelja Henrija Selika snimljen po filmskoj priči Tima Bartona. Radnja filma smeštena je u izmišljeni grad Noći veštica, čiji stanovnici na čelu sa Džekom Skelingtonom odlučuju da prekinu monotoniju novim praznikom – Božićem.

„U stvari ljubav“ je britanska romantična komedija režisera Ričarda Kertisa 2003. godine. Radnja filma počinje pet nedelja pre Božića i prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji su glavni likovi međusobno povezani. U filmu igraju Hju Grant, Bili Bob Tornton, Ema Tomson, Kira Najtli, Rouan Atkinson.

„Lavirint“ reditelja Džima Hensona iz 1986. godine. U ovom filmu Dejvid Bouvi i Dženifer Koneli vode nas u čarobni svet goblina i mističnih stvorenja u kojem vlada uvrnuti kralj goblina kojeg igra upravo Bouvi.

Crna komedija „Nevaljali Deda Mraz“ iz 2003. godine sa Bilijem Bobom Torntonom i Tonijem Koksom. Dvojica prevaranata preruše se u Deda Mraza i njegovog pomoćnika kako bi opljačkali robnu kuću tokom Badnje večeri.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Najbolje knjige za zimu, uz ćebe i čaj

Sledeći članak

Ovako je govorio Momo Kapor o Beogradu posle zime

Ne propustite

Ko je bila Françoise Hardy, francuska muzička ikona, čije pesme i danas čujemo na svakom koraku?

Svetom je odjeknula vest da je u 80. godini preminula Françoise Hardy,

Francuski filmovi pod zvezdama – predstavljamo program 6. Festivala francuskog filma

Šesto izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 19. do 23. juna

Šesti Festival francuskog filma od 19. juna u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu

Festival francuskog filma biće održan od 19. do 23. juna na nekoliko