Stan Karla Lagerfelda u Parizu prodat po neverovatnoj ceni

Početak
27/03/2024

Poslednja rezidencija Karla Lagerfelda u Parizu prodata je na aukciji za 10 miliona evra, što je skoro duplo više od početne cene.

Thomas Jousselin, notar saradnik, potvrdio je prodajnu cenu za stan od 2.800 kvadratnih metara u Parizu. Odbio je da otkrije ko je kupac.

Karl Lagerfeld je svoj prostor uporedio sa inkubatorom visoke tehnologije s obzirom da je sav nameštaj dizajniran u novom milenijumu, između 2006. pa sve do njegove smrti 2019. godine.

Stan je potpuno renoviran kako bi odgovarao potrebama dizajnera, sa radikalno minimalističkim sivim i belim dekorom sa betonskim podovima i podovima od smole, mnoštvom rasvete i jedinstvenim rotirajućim staklenim policama za knjige koje su i dalje u zidovima glavnog studijskog prostora.

Ima tri ogromna prozora sa pogledom na Senu, dok spavaći deo gleda na zadnju stranu, odnosno dvorište. Kupatilo sadrži pravougaonu kadu od korijana, sa prostranim garderoberom. Lagerfeld ga je napunio svojom ogromnom kolekcijom crnih Dior odela. Kuhinja je bila opremljena ormarićima od nerđajućeg čelika.

Stan i garsonjera se nalaze na četvrtom spratu zgrade iz 1694. godine i u prodaju su bili uključeni garažni prostor i dva podruma.

Veći deo nameštaja i umetničkih dela kojima je Lagerfeld ispunio prostor prodat je kroz osam zasebnih rasprodaja krajem 2021. i početkom 2022. Nameštaj je uključivao metalnu Zenith stolicu Marka Njusona i elegantnu konzolu Martina Sekelija.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

„75 Hard Challenge“ – Šta znamo o ovom izazovu za telo i duh?

Sledeći članak

Venecija uvodi takse za sve posetioce

Ne propustite

Viralna senzacija iz Dubaija – priča o čokoladi koja osvaja svet

Dubai čokolada postaje svetski hit. Šta je to što je čini posebnom?

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i