Foto: Pexels

Šta nam trendovi nameću da nosimo tokom zime 2023: Ovo ne morate da imate u svom ormaru

Početak
30/12/2022

Pred vama su modni trendovi za zimu 2023 godine. Sigurno ćete neke poželeti da isprobate tokom predstojeće sezone, glase pojedini tekstovi u većini domaćih modnih magazina, ali ne i u našem. Mi vam nećemo pričati o tome šta “MORATE DA IMATE U SVOM ORMARU”, već o onome što nameću trendovi, a većina vas to naravno – želi da ima samo da bi bio/la u trendu.

I ne radi se o tome da je u pitanju ljubav prema određenom komadu, već “biti IN” i odgovoriti na “modni zadatak” koji je tamo neko postavio. Mi vam u nastavku donosimo komade koje nose influenseri, pa ih stoga ni vi ne smete zaobići (ironični smo naravno), komade koji su prvoklasni na instagramu, ali koji i ne izgledaju baš toliko lepo. U nastavku su redovi iz drugih magazina koji tvrde da bez ovoga ne smete da započinjete 2023. godinu, a mi ćemo usput uporediti tu garderobu sa onom nekada i to kako su se tokom zime oblačili džentlmeni i dame, bez saveta “stručnjaka”…. verovatno.

“Kratko veštačko krzno različitih boja”

Modni trendovi za 2023. podrazumevaju i jarke boje krzna. Dizajneri postaju kreativni sa funkcionalnim i modernim stilom, sa veštačkim krznom smelih boja i ultra mekanim opcijama. A pošto većinu zime provodimo u kaputima, mogli bismo da ih zamenimo ovim komadom, pišu srpski, ali i svetski modni magazini. Može, samo, molimo za više smisla i elegancije.

Krzno nekada – uporedite sami

“New Balance 327 patike”

Na Instagramu patike ne služe samo za vežbanje u teretani ili ne daj bože za put do posla, one su postale statusni simbol, a posedovanje trendi para začiniće svaki outfit, tvrde pojedinci. Ako je suditi po ovoj društvenoj mreži, vlada opsesija patikama New Balance, tačnije modelom 327.

Foto: Pexels

“UGG čizme sa platformom”

Sigurni smo da svake jeseni i zime viđate devojke u Srbiji upravo u Ugg čizmama, zapravo malo je onih koje nemaju bar jedan par u svom ormaru, dodali bismo – nažalost. Kada je reč o dizajnu, on je prepoznatljiv i brend ne pravi velike promene, osim u boji i materijalu, no poslednjih godina lansiraju nove modele sa značajnim promenama. Tako su ove jeseni osmislili model sa platformom od 5 centimetara, na koje muškarci dobiju poriv da okrenu glavu kada ih vide. Zaista ne znamo po kojoj modi, ali ovo uopšte ne pristaje na nozi jedne dame.

Foto: Public domain

Izgled koji se negovao ranije – uporedite sami

“Puffer jakne”

Puffer jakne su sjajne za stilizovanje, čak i sa patentnim zatvaračem do brade. Kada je formula za oblačenje ovih janki u pitanju, uglavnom se radi o igranju sa figurom uz različite modne dodatke. U nastavku pročitajte sedam načina za stilizovanje ove jakne… glasi početak iscrpnog članka o ovom modnom komadu, u kojem se ističe da puff jaknu obavezno morate imati u svom garderoberu, bez obzira na to što će sakriti vašu figuru i izgledati kao da na sebi nosite balon.

Foto: Pexels

Važno je da shvatite – trendovi se menjaju, ali na sve to, važan je naš pogled na njih. Da li ih pratite ili ne. I ne, ne morate na svaki da odgovorite. Sami dobro procenite šta će na vašem telu izgledati lepo, ali realno i šta je lep komad garderobe. Ispunite svoj ormar isključivo onim stvarima koje neće biti nošene samo tokom jedne sezone, već trajati i uvek sjajno izgledati na vama kada god ih obučete.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Preminula modna kreatorka Vivijen Vestvud

Sledeći članak

Istorija imperije BVLGARI: Od raskošnog nakita i parfema do proizvodnje vina

Ne propustite

Roberto Kavali: Više od mode

Italijanski modni gigant Roberto Kavali, koji nas je napustio 12. aprila ove

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Svima je dobro poznato da je Italija jedna od kolevki mode i

Otvorena spektakularna Dolce & Gabbana izložba u Italiji

Dolče & Gabana, poznati italijanski dizajneri otvorili su u Milanu izložbu “Od