Foto: Pexels

Istražili smo za vas – ovo su najbolji proizvodi za negu koje koriste Francuskinje

Početak
08/09/2023

Proizvodi za negu su definitivno suveniri koje morate poneti iz francuske prestonice…

Oduvek se smatralo da su Francuskinje jedne od najnegovanijih i najlepših žena na svetu, a njihove tajne blistavog izgleda leže pre svega u posebnim trikovima i ritualima za negu kože, s obzirim na to da nikada ne preteruju sa šminkom i veruju da je mnogo pametnije investirati u kvalitetnu kozmetiku nego u skupu šminku. Kako i sama francuska prestonica važi za uporište brendova, ulice Pariza i Parižanke čuvaju neke od najsvetijih tajni iz sveta mode i lepote.

Francuske drogerije su mesta gde možete pronaći izvorno francusku kozmetiku i to po povoljnim cenama, tačnije, nekoliko puta jeftinije nego van te zemlje. Nepisano pravilo postaje da umesto privezaka i razglednica kao suveniri iz Pariza pristižu proizvodi za negu francuskih brendova.

Otkako su hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom postale svakodnevna rutina svake devojke, francuski brend La Roche Posay postao je globalno popularan, a najtraženiji proizvodi su hidratantna krema ANTHELIOS i balzam za nadraženu kožu CICAPLAST B5 koje u sebi sadrže i SPF50.

U francuskim drogerijama možete pronaći i ostale popularne brendove kozmetike kao što su Caudalie, Vichy, Bioderma, Avené, Dexeryl, a nakon što proučite njihov širok asortiman, sigurno možete pronaći proizvode sa svoj tip kože.

Već smo svi shvatili da je izuzetno važno šta stavljamo na svoje lice, pa je tako prvi korak pre samog šminkanja, po preporuci renomiranih šminkera, ali i dermatologa, postao Embryolisse Lait-Creme Concentré. Ovaj savršeni “prajmer” osim što zbog svoje teksture priprema kožu za sloj bilo kog pudera, takođe i hidrira i štiti je od uticaja spoljne sredine.

Na samom sajtu FRENCH PHARMCY ovi proizvodi istaknuti su kao najprodavaniji u odeljku Iconic French Pharmacy, što je dovoljna potvrda njihovog kvaliteta.

Čuveni A313 koji je po svom sastavu vitamin A, nešto slabiji od samog retinola, ali jednako delotvoran u borbi protiv bubuljica i akni, izazvao je opštu pomamu među turistima, kao i Laluset créme, sa hielironskom kiselinom, koji je toliko dobar da ga nazivaju i zamenom za filere.

Sledeći na listi je Hexomedine – po prirodni antiseptik, koji šminkeri koriste kao tretman za bubuljice i akne tako što ga nanose direktno na kritično podrčje.

Za slične namene na koži tela preporučuju se ikonični Biafine i homeopatski Boiron- Homeoplasmine koji se koriste za neupalne kožne procese, ujede, osipe i blaže opekotine. Prvobitna namena im je prva pomoć na putovanjima i ne tretiraju kao skin care prizvodi, pa je najbolje konsultivati se sa stručnim licem pre same kupvine. O činjenici koliko su traženi svedoči i to da je kupovina ograničena na tri tube po osobi.

Nuxe je takođe francuski brend koji je izazvao pomamu svojim uljima za kožu lica i tela i za kosu. Pored originalnog Huile Prodigieuse, na glasu su i Huile Prodigieuse Or sa zlatastim šimerom i Huile Prodigieuse Neroli.

Kada je nega kose u pitanju važno je pomenuti proizvode brendova Rene Furterer Paris koji formulišu sjajne šampone i maske za kosu, kao i Phyto Phanere čiji su vitamini za negu i regeneraciju kose i noktiju izuzetno popularni.

Pratite redovno LA VIE EN ROSE kako biste ostali informisani o aktuelnostima iz sveta lepote i nege.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Predlažemo da isprobate ove frizure na jesen 2023

Sledeći članak

Kako se šminkati tokom jeseni?

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji