Predlažemo da isprobate ove frizure na jesen 2023

Početak
29/08/2023

Teško je odabrati idealnu frizuru, pa stalno želimo nešto da menjamo ili dorađujemo. Kada su u pitanju dame, taj izbor je još teži jer ulogu igra i dužina kose.

Posle leta kada nam pramenovi postaju duži i suvi nakon dužeg vremena provedenog na suncu ili u slanoj vodi kosi je potrebna promena i osveženje. Zato smo za vas pripremili frizure za jesen 2023 koje će preporoditi vašu kosu. 

1. Italijanski bob

Tekstura i slojevi su obično detalji po kojima se bob frizure razlikuju ili po kojima su jedinstvene i prepoznatljive. Italijanska verzija boba sadrži zdepaste, tupe krajeve koji nalikuju klasičnom načinu šišanja, ali mu i daju prozračniji, obimniji izgled koji nije previše glomazan i težak. Poznate ličnosti koje nose italijanski bob su Kia Gerber i Zendaya. Ova varijanta boba je mnogo fleksibilnija za stilizovanje i pritom izgleda dinamičnije i pokretljivije.

Foto: Pinterest/Paula Bedo Hair

2. Duži bob

Duži bob spada u popularne i vrhunske frizure zahvaljujući svojoj lakoći i svestranosti. Iako se varijante loba iz sezone u sezonu menjaju ove jeseni nosiće se čupavije verzije koje nalikuju na shaggy stilove. Mullet, kovrdžavi shag, vučji rez ili wolf cut su samo neke od lob varijanti koje će biti in tokom jeseni. Čupavije i stepenastije varijante loba vuku na romantiku i biće među najtraženijima.

3. Izgled supermodela iz 90-ih

Leptir frizura je poslednjih nekoliko sezona bila veliki hit. Međutim, sada se trend pomera ka kultnijim frizurama takođe iz 90 – tih. Ove frizure karakterišu obilni volumen u korenu kose i suptilni slojevi. Ovo su bile omiljene i najčešće frizure supermodela iz 90 – tih.

4. Zaobljene šiške

Curve cut šiške ili zaobljene šiške su bliske rođake zavesa šiškama i pritom su jedna od povoljnijih opcija za sve oblike lica. Kreću se tačno iznad linije vilice i uokviruju lice. Na prednjem delu su malo skraćene i definisanije u odnosu na zavesa šiške. Za njihovo stilizovanje koristite proizvode koji će smanjiti kovrdžavost i dati volumen i sjaj.

Foto: Pinterest

5. Birkin stil

Frizeri smatraju da ako niste spremni da za jesen drastično skratite kosu ili promenite frizuru, onda je možete osvežiti uz pomoć fantastičnih birkin šiški. Kombinacija birkin šiški i duge kose će sigurno biti jedna od vodećih trendi frizura za jesen 2023 godine. Izgleda tako elegantno i privlačno i odiše takozvanim francuskim šarmom.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sve o novim Prada proizvodima za negu

Sledeći članak

Istražili smo za vas – ovo su najbolji proizvodi za negu koje koriste Francuskinje

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji